fbpx
Τετάρτη, 14 Απριλίου, 2021
Αρχική ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ Δημοτικό Συμβούλιο: Άλλες δύο παρατάξεις απέχουν από τη διά περιφοράς συνεδρίαση για...

Δημοτικό Συμβούλιο: Άλλες δύο παρατάξεις απέχουν από τη διά περιφοράς συνεδρίαση για ΔΕΘ και ΟΑΣΘ

Την έντονη αντίδραση δημοτικών παρατάξεων έχει προκαλέσει η σημερινή έκτακτη συνεδρίαση, δια περιφοράς, του Δημοτικού Συμβουλίου Θεσσαλονίκης, αναφορικά με την ανάπλαση της ΔΕΘ και την απόκτηση 50 λεωφορείων για τον ΟΑΣΘ με τη χρηματοδότηση του κεντρικού δήμου.

Οι παρατάξεις αντιδρούν τόσο για τον χαρακτήρα του κατεπείγοντος της σημερινής συνεδρίασης όσο και για το γεγονός πως η συνεδρίαση θα γίνει δια περιφοράς, χωρίς δηλαδή τοποθετήσεις και με ηλεκτρονική ψηφοφορία.

Με ανακοινώσεις τους σήμερα οι παρατάξεις “Μένουμε Θεσσαλονίκη” και “Η Πόλη Ανάποδα”, γνωστοποίησαν πως θα απέχουν από τη δια περιφοράς συνεδρίαση, εξαπολύοντας σκληρή επίθεση κατά της διοίκησης και του δημάρχου.

“Όχι στην υποβάθμιση του Δημοτικού Συμβουλίου Θεσσαλονίκης”, τονίζει στην επιστολή της προς τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου η παράταξη “Μένουμε Θεσσαλονίκη” σημειώνοντας πως “όταν τοποθετούμαστε στο δημοτικό συμβούλιο δεν συνομιλεί απλά η διοίκηση με την αντιπολίτευση, αλλά λογοδοτούμε όλοι ενώπιον της πόλης που μας εξέλεξε”.

Από την πλευρά της “Η Πόλη Ανάποδα” κάνει λόγο για “αντιδημοκρατικό κατήφορο της διοίκησης Ζέρβα”, τονίζοντας πως η δια περιφοράς συνεδρίαση με τη μορφή του κατεπείγοντος αποτελεί “εξοργιστική και προσβλητική κίνηση απέναντι στις στοιχειώδεις δημοκρατικές διαδικασίες”.

Η ανακοίνωση της παράταξης Μένουμε Θεσσαλονίκη αναφέρει:

“Όχι στην υποβάθμιση του Δημοτικού Συμβουλίου Θεσσαλονίκης

Παρακάτω, παραθέτουμε την επιστολή που αποστείλαμε σήμερα στον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Θεσσαλονίκης, με αφορμή την δια περιφοράς (ψηφοφορία μέσω ηλεκτρονικών μηνυμάτων) σημερινή έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

«Κύριε Πρόεδρε,

Σας ενημερώνουμε ότι δεν επιθυμούμε να συμμετάσχουμε στην σημερινή έκτακτη, δια περιφοράς συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Θεωρούμε ότι τα θέματα που πρόκειται να ψηφιστούν είναι αρκετά σημαντικά για την πόλη μας, ώστε να εγκριθούν δίχως να έχει προηγηθεί συζήτηση επί αυτών. Είναι για εμάς ζήτημα δεοντολογίας.

Ας μην ξεχνάμε ότι όταν τοποθετούμαστε στο δημοτικό συμβούλιο δεν συνομιλεί απλά η διοίκηση με την αντιπολίτευση, αλλά λογοδοτούμε όλοι ενώπιον της πόλης που μας εξέλεξε.

Τις συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου τις βλέπει και από την τηλεόραση πολύς κόσμος, εξάλλου. Ιδίως όταν έχει να κάνει και με ζητήματα κεντρικού, γενικού ενδιαφέροντος. Ας ληφθεί αυτό και ως απάντηση σε δημοσιεύματα, ότι συζητείται ο περιορισμός της τηλεοπτικής του κάλυψης, αλλά και σε μια γενικότερη υποτίμηση που εκφράζεται από την πλευρά της διοίκησης, ότι στα έδρανα του δημοτικού συμβουλίου «χάνει τον χρόνο της».

Σε οποιαδήποτε περίπτωση, είναι κρίμα να υποβαθμίζεται η λειτουργία του Δημοτικού Συμβουλίου σε μια βιαστικά οργανωμένη (ενημερωθήκαμε μόλις χθες) επιστολική διαδικασία απλής επιβεβαίωσης των συσχετισμών πλειοψηφίας – αντιπολίτευσης. Η Δημοκρατία είναι κάτι πολύ παραπάνω από αυτό.

Ζητούμε, όπως όλοι, το δημοτικό συμβούλιο να πραγματοποιηθεί διά ζώσης”

Η ανακοίνωση της παράταξης “Η Πόλη Ανάποδα” αναφέρει:
“Ζηλεύοντας τις μεθοδεύσεις της κυβέρνησης της ΝΔ που έχει περάσει μια σειρά από αντεργατικά, αντιδημοκρατικά και περιβαλλοντοκτόνα νομοσχέδια εν μέσω καραντίνας, με τα περιθώρια αντίδρασης της κοινωνία ασφυκτικά στενά, η διοίκηση του Δήμου Θεσσαλονίκης προχωρά σε μια εξόχως εξοργιστική και προσβλητική κίνηση απέναντι στις στοιχειώδεις δημοκρατικές διαδικασίες.
Με τη λογική του κατεπείγοντος, χωρίς καμία όμως σοβαρή εξήγηση για το πού ακριβώς έγκειται αυτό το κατεπείγον, συγκαλεί σήμερα, Τετάρτη 5/8, έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου για την έγκριση δύο πολύ κρίσιμων θεμάτων που αφορούν κομβικά ζητήματα της πόλης. Σαν να μην έφτανε όμως αυτή η αιφνιδιαστική κίνηση αρχές του Αυγούστου, όταν τα περισσότερα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου βρίσκονται ήδη σε διακοπές, η διοίκηση επιλέγει την ψήφιση των θεμάτων δια περιφοράς, δηλαδή με απλή αποστολή ψήφου ηλεκτρονικά, χωρίς διαδικασία τοποθετήσεων, χωρίς συζήτηση, και φυσικά χωρίς δημοσιογραφική κάλυψη! Μας ενημέρωσε μάλιστα σχετικά μόλις χτες, Τρίτη 4/8, δίνοντας μας περιθώριο μιας μόνο ημέρας για να μελετήσουμε τα δύο αυτά θέματα, ενώ είχε προηγηθεί στις 20 Ιουλίου συνεδρίαση στην οποία δεν έγινε καμία σχετική νύξη και ενώ η προφορική ενημέρωση για την επόμενη συνεδρίαση αφορούσε τις 24 Αυγούστου, σε κάτι λιγότερο από τρεις εβδομάδες δηλαδή! Είναι φανερό λοιπόν ότι η δημοτική αρχή επιθυμεί να πάρει αποφάσεις εν κρυπτώ, χωρίς διάλογο, χωρίς δημοσιότητα, χωρίς καν στοιχειώδη κοινωνική διαβούλευση.
Τα εν λόγω θέματα είναι η ανάπλαση της ΔΕΘ και η αγορά 50 μεταχειρισμένων λεωφορείων από τη Λειψία της Γερμανίας. Δύο θέματα για τα οποία έχουν εκφραστεί πολύ ισχυρές ενστάσεις από διάφορους χώρους, ανάμεσα σε αυτούς και το δημοτικό μας σχήμα.
Η διεκδίκηση για απομάκρυνση της ΔΕΘ από το κέντρο της πόλης και η παράδοση του χώρου της στην τοπική κοινωνία είναι μια από τις βασικές μας θέσεις. Η πρόταση μας είναι η δημιουργία στη θέση της πάρκου υψηλού πρασίνου το οποίο σε συνδυασμό με το Σειχ Σου, το ΑΠΘ, πάρκο της ΧΑΝΘ και το παραλιακό μέτωπο θα συμβάλλει στην δημιουργία ενός κάθετου άξονα ελεύθερων χωρών που θα δώσει πολύ μεγάλη ανάσα στην πόλη. Την ίδια θέση έχουν διαχρονικά και μια σειρά από κινήματα της πόλης. Στον αντίποδα η διοίκηση του δήμου μαζί με την κυβερνηση προωθούν ακόμα μια ανάπλαση που ικανοποιεί τα κερδοσκοπικά σχέδια μεγαλοεπιχειρηματιών και εργολάβων, καθώς προβλέπει νέα ανοικοδόμηση, ξενοδοχείο, συνεδριακό κέντρο, περισσότερα αυτοκινητα με τη δημιουργία πάρκινγκ, κ.α. Και όλα αυτά, χωρίς να λαμβάνονται υπόψη καθόλου στο εκπονηθέν χωρικό σχέδιο ενός χώρου όπου υπάρχει μεγάλη και πυκνή συγκέντρωση πληθυσμού οι νέες υγειονομικές ανάγκες που έχουν δημιουργηθεί λόγω της πανδημίας.
Η μετακίνηση στην πόλη αποτελεί έναν από τους μεγαλύτερους βραχνάδες για τα λαϊκά στρώματα, την πλειοψηφία των δημοτών. Ως εκ τούτου αποτελεί μια από τις κεντρικές μας αιχμές. Δεν ξεχνάμε οτι το συγκοινωνιακό έργο είναι ευθύνη του κράτους και για αυτό απαιτούμε άμεση αύξηση της χρηματοδότησης, νέα λεωφορεία, περισσότερα δρομολόγια, αποκλειστικές λεωφορειολωρίδες. Οι πόροι του δήμου να κατευθύνονται στους τομείς της αρμοδιότητας του: στην καθαριότητα, τους ελεύθερους χώρους πρασίνου, κτλ. Τα χρήματα αυτά δεν ανήκουν στον κ. Ζέρβα για να κάνει εξυπηρετήσεις στην κυβέρνηση, εξυπηρετήσεις που μάλιστα γίνονται μέσα από διάτρητες διαδικασίες, όπως αυτή του διαγωνισμού παρωδία για τα 50 λεωφορεία. Είναι περιουσία της κοινωνίας της πόλης.
Ως «Πόλη ανάποδα-Δύναμη ανατροπής» δηλώνουμε ότι:
Απέχουμε από αυτή τη συνεδρίαση παρωδία. Απαιτούμε η διοίκηση του δήμου να ανακαλέσει την απόφαση της.
Θα πάρουμε πολύ σύντομα μαχητικές πρωτοβουλίες για τον ριζικό εκδημοκρατισμό του δημοτικού συμβουλίου, αλλά και για τη συμμετοχή των πολιτών στον έλεγχο των αποφάσεων του δήμου.
Αγωνιζόμαστε για μια πόλη όπου οι κοινωνικές ανάγκες θα είναι πάνω από τα κέρδη των επιχειρήσεων”.
Απόχη και από τις παρατάξεις “Πολύχρωμη Θεσσαλονίκη” και “Λαϊκή Συσπείρωση”- Πυρά από Νοτοπούλου

Οι αντιδράσεις στις τάξεις των δημοτικών παρατάξεων του Δημοτικού Συμβουλίου Θεσσαλονίκης ξεκίνησαν από χθες, όταν και έγινε γνωστό πως η έκτακτη συνεδρίαση θα γίνει σήμερα; διά περιοφάς.

Με ανακοινώσεις που εξέδωσαν χθες, οι παρατάξεις “Πολύχρωμη Θεσσαλονίκη” και “Λαϊκή Συσπείρωση” γνωστοποίησαν επίσης την απόφασή τους να απέχουν από τη σημερινή έκτακτη συνεδρίαση που θα πραγματοποιηθεί δια περιφοράς. Σκληρή επίθεση στο πρόσωπο του Κωνσταντίνου Ζέρβα εξαπέλυσε και η επικεφαλής της παράτακης “Θεσσαλονίκη Μαζί”, Κατερίνα Νοτοπούλου.

Η απάντηση της διοίκησης

Σε απάντησή της η διοίκση του δήμου Θεσσαλονίκης επισημαίνει μεταξύ άλλων πως “για το ζήτημα της ανάπλασης του Εκθεσιακού Κέντρου της Θεσσαλονίκης έχει προηγηθεί ενδελεχής διαβούλευση με όλους τους φορείς και το θέμα συζητήθηκε κατ΄ επανάληψη στο Δημοτικό Συμβούλιο. Όποιοι εξακολουθούν, παρ’ όλα αυτά, να κρύβονται πίσω από υποτιθέμενα διαδικαστικά ζητήματα είναι προφανές ότι προτιμούν την αέναη πολιτικολογία. Η Διοίκηση του Δήμου Θεσσαλονίκης, αντίθετα, ενδιαφέρεται να προχωρήσουν τα μεγάλα έργα, τα οποία τόσο μεγάλη ανάγκη έχει η πόλη”.

Σε ό,τι αφορά στις αστικές συγκοινωνίες σημειώνει πως “τα 50 αυτά λεωφορεία, τα οποία θα αποκτήσει ο Δήμος Θεσσαλονίκης έναντι μόλις 11.000 ευρώ επιπλέον ΦΠΑ 24% έκαστο, θα τα παραχωρήσει στον ΟΑΣΘ, ώστε να αναβαθμιστούν οι υπηρεσίες που προσφέρονται στους Θεσσαλονικείς, ιδιαίτερα εν τω μέσω της πανδημικής κρίσης. Στη σύμβαση του χρησιδανείου μεταξύ Δήμου και ΟΑΣΘ, η οποία κατατίθεται στο Δημοτικό Συμβούλιο, μεταξύ άλλων περιλαμβάνεται ο όρος ότι το κόστος μεταφοράς και ταξινόμησης των λεωφορείων θα βαρύνει τον ΟΑΣΘ, όπως εξάλλου ο Οργανισμός θα αναλάβει τις δαπάνες για τον τεχνικό έλεγχο αλλά και για όποιες ενδεχόμενες προσθήκες απαιτηθούν από τον χρήστη τους”.

Σημειώνεται πως τα θέματα της έκτακτης συνεδρίασης είναι ιδιαίτερης σημασίας και η συζήτηση κρίνεται απαραίτητη για την έγκρισή τους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ