Οδηγούσε ταξί ενώ του είχε επιβληθεί καραντίνα- Αναζητούνται οι πελάτες που μετέφερε

Στην οικονομική ασφυξία που βρισκόταν ο ίδιος και η οικογένεια του, απέδωσε την πράξη του ένας 23χρονος στην Κατερίνη που συνελήφθη να οδηγεί ταξί ενώ του είχε επιβληθεί 14ήμερη καραντίνα καθώς είχε έρθει σε επαφή με επιβεβαιωμένο κρούσμα κορονοϊού.

ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΣΟΜΠΟΛΟΥ

Ο 23χρονος, αλβανικής καταγωγής, "έσπασε" την καραντίνα που του είχε επιβληθεί από τις 27 Ιουλίου. Ο πατέρας του, στον οποίο ανήκει το ταξί, είναι μέλος σωματείου ράδιο ταξί. Ο 23χρονος όμως, δεν είναι επαγγελματίας και ήδη οι αστυνομική της Διεύθυνσης Πιερίας, έχουν επιδοθεί σε έναν αγώνα δρόμου για να εντοπίσουν τα άτομα που μπήκαν στο ταξί του ώστε να τους γίνουν οι απαραίτητοι έλεγχοι και συστάσεις περιορισμού.

Η παραβίαση της καραντίνας αποκαλύφθηκε όταν αστυνομικοί αναζήτησαν τον 23χρονο στο σπίτι του για να ελέγξουν εαν τηρεί τα περιοριστικά μέτρα μετακίνησης που του είχαν επιβληθεί. Δεν τον βρήκαν εκεί και σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, συγγενικά του πρόσωπα ανέφεραν ότι είχε πάρει το ταξί για μεροκάματο.

Δόθηκε αμέσως σήμα σε όλα τα περιπολικά και λίγη ώρα, εντοπίστηκε να κινείται σε δρόμο της Κατερίνης. Πλέον ο 23χρονος καλείται να πληρώσει πρόστιμο 5.000 ευρώ, επειδή "έσπασε" την καραντίνα ενώ θα δικαστεί στο αυτόφωρο.

Για την υπόθεση, αργά χθες το βράδυ εξέδωσε ανακοίνωση ο Συνεταιρισμός ΡΑΔΙΟΤΑΞΙ Κατερίνης – 18300 και το Σωματείο Εργαζομένων Ιδιοκτητών Ταξί Κατερίνης «Άγιος Χριστόφορος», σύμφωνα με την οποία:

"Καταδικάζουμε απερίφραστα την απολύτως ανεύθυνη συμπεριφορά οδηγού ταξί, ο οποίος ενώ βρισκόταν σε καραντίνα λόγω κορονοϊού, συνέχιζε να εργάζεται μεταφέροντας επιβατικό κοινό με το όχημά του.

Τονίζουμε επίσης ότι ο συγκεκριμένος οδηγός δεν αποτελεί μέλος ούτε του Συνεταιρισμού ΡΑΔΙΟΤΑΞΙ Κατερίνης – 18300 ούτε του Σωματείου Εργαζομένων Ιδιοκτητών Ταξί Κατερίνης «Άγιος Χριστόφορος», παρά εργάζεται ως ανεξάρτητος επαγγελματίας.Υπογραμμίζουμε ότι οι επαγγελματίες οδηγοί, οι οποίοι είναι μέλη και των δύο φορέων της Κατερίνης, τηρούν στο έπακρο τα μέτρα προστασίας που έχουν ανακοινωθεί από την Πολιτεία (μάσκες, αντισηπτικά κ.τ.λ.), προκειμένου να προστατεύσουν τους ίδιους, τις οικογένειές τους και το επιβατικό κοινό.

Τέλος, καλούμε τους πολίτες να επιλέγουν με μεγάλη προσοχή και υπευθυνότητα επαγγελματίες οδηγούς για τις μετακινήσεις τους και σε περίπτωση που διαπιστώνουν μη συμμόρφωση στα μέτρα προστασίας να προβαίνουν στις σχετικές καταγγελίες.

Ο Συνεταιρισμός ΡΑΔΙΟΤΑΞΙ Κατερίνης – 18300 και το Σωματείο Εργαζομένων Ιδιοκτητών Ταξί Κατερίνης «Άγιος Χριστόφορος» παραμένουν υπεύθυνα δίπλα στο επιβατικό κοινό", καταλήγει η ανακοίνωση.

Περισσότερα σε Ειδήσεις