Στην Κατερίνη το πρώτο ψηφιακό Χριστουγεννιάτικο Χωριό

Στην τελική ευθεία βρίσκονται οι προετοιμασίες για το 7ο Χριστουγεννιάτικο Χωριό του Κόσμου στην Κατερίνη

Σε λίγες μέρες θα είναι έτοιμο στον Καπνικό Σταθμό, αλλά φέτος λόγω των διαφορετικών συνθηκών, θα έχει ψηφιακή μορφή. Με πρωτοβουλία πολιτών της Εθελοντικής Ομάδας Δράσης Ν. Πιερίας και του δήμου Κατερίνης θα στηθεί το χριστουγεννιάτικο σκηνικό, απ' όπου θα μεταδίδονται μέσω livestreaming, σε πραγματικό χρόνο, ποικίλες δραστηριότητες.

"Το κτίριο του καπνικού σταθμού, ήταν εγκαταλελειμμένο είκοσι χρόνια, ιδιοκτήτης είναι το υπουργείο γεωργίας, μας παραχωρήθηκε για 25 χρόνια και το ανακαινίσαμε με δικά μας χρήματα για να σώσουμε ένα από τα πιο ιστορικά κτίρια της πόλης", λέει στον Αθήνα 9.84 ο Ηλίας Τσολακίδης, ιδρυτικό μέλος της εθελοντικής ομάδας. "Εκεί ξεκινήσαμε να κάνουμε το χριστουγεννιάτικο χωριό, για να υποστηρίξουμε τις κοινωνικές δομές που έχουμε, όπως το κοινωνικό παντοπωλείο, καθώς κάθε χρόνο συγκεντρώναμε πάνω από 20 τόνους τρόφιμα", συμπλήρωσε.

"Όλοι γνωρίζουμε πως τα φετινά Χριστούγεννα θα είναι διαφορετικά, μας ήταν αδιανόητο να αφήσουμε την αυλή του καπνικού στο σκοτάδι, ήμαστε 20 άτομα και είπαμε ότι θα το στολίσουμε όπως κάθε χρόνο και θα οργανώσουμε το πρώτο ψηφιακό Χριστουγεννιάτικο Χωριό για να μεταφέρουμε το εορταστικό κλίμα των ημερών σε χιλιάδες σπίτια στην Ελλάδα και το εξωτερικό, κι αν πάλι, εκείνο το διάστημα το επιτρέψει οι κ.κ. Χαρδαλιάς και Τσιόρδας, θα ανοίξουμε τις πόρτες του καπνικού σταθμού για να μπουν λίγα μικρά παιδιά και να γευτούν τις λιχουδιές που θα τους έχουμε ετοιμάσει", επισημαίνει ο κ. Τσολακίδης.

Εκδήλωση για παιδιά

Στην Παραμυθούπολη, η Λήδα με την Αθηνά, θα παίζουν μία θεατρική παράσταση. Στην αίθουσα κατασκευών θα φτιαχτεί με απλά υλικά χριστουγεννιάτικα μοτίβα. Στο Αράνι ο Αλέξανδρος με την Νάντια θα τραγουδήσουν παραδοσιακά κάλαντα ενώ κάθε βράδυ στις 7 θα σηκώνουν από την αυλή 10 αερόστατα για να φωτίσουν τον ουρανό και να τα χαρούν όλα τα παιδιά της πόλης από το μπαλκόνι του σπιτιού τους.

Περισσότερα σε Ειδήσεις