Αίτημα από τον Δήμο Κατερίνης να κηρυχθεί ο νομός σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης

Προσπάθεια θα θωρακιστεί η πόλη ώστε να μην πληγεί ξανά μέσα σε λίγα 24ωρα

Σε όλο τον Νομό η βροχόπτωση ήταν έντονη, με αποτέλεσμα να υπερχειλίσουν ποτάμια και να πλημμυρίσουν αγροτικές περιοχές. Σε όλο το οδικό δίκτυο της Πιερίας προέκυψαν προβλήματα, καθώς γίνεται μια προσπάθεια θα θωρακιστεί η πόλη ώστε να μην πληγεί ξανά μέσα σε λίγα 24ωρα.

«Κάναμε αίτημα για να μπούμε σε κατάσταση θεομηνίας και έκτακτης ανάγκης, καθώς ο νομός είχε παντού προβλήματα. Είχαμε πρόβλημα στο Σβορώνο Πιερίας. Ένα ρέμα που υπό κανονικές συνθήκες έρεε αμελητέας ποσότητας νερό, παραφούσκωσε. Ευτυχώς δεν υπήρξαν μεγάλες καταστροφές, πέρα από πλημμύρες στα γύρω χωράφια και σε κάποιες αυλές σπιτιών. Επίσης είχαμε πρόβλημα με τα φράγματα της Εξοχής και του Τριλόφου. Φοβηθήκαμε για τον ποταμό Πέλεκα, αλλά ξεπεράσαμε τον κίνδυνο», ανέφερε ο δήμαρχος Κατερίνης και πρώην πρωταθλητής στο μήκος, Κώστας Κουκοδήμος, στο GRTimes.gr.

Σύμφωνα με τον κ. Κουκοδήμο, το βλέμμα είναι στραμμένο στην επόμενη ημέρα, καθώς οι μετεωρολόγοι προειδοποιούν για ένταση των καιρικών φαινομένων την Τετάρτη.

«Μηχανήματα επιχειρούν στο παραλιακό δίκτυο της Κατερίνης, δημιουργώντας ένα τοίχος άμμου για να μην μπει το κύμα ξανά στη στεριά. Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας απέστειλε σήμερα το πρωί μήνυμα 112 στους πολίτες, συμβουλεύοντας τους να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους για τις επόμενες ημέρες», τονίζει ο κ. Κουκοδήμος. Σύμφωνα με το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών στην χθεσινή νεροποντή έριξε 205 χιλιοστά βροχής στο Δίον Πιερίας, αριθμός κατά πολύ μεγαλύτερος από την δεύτερη σε ποσότητα βροχής περιοχή, την Αση Χανίων όπου έριξε 77 χιλιοστά νερού.

Περισσότερα σε Ειδήσεις