Ο δήμος ξηλώνει παγκάκια από πάρκα λόγω κορονοϊού

Δραστικά μέτρα για την αποφυγή συνωστισμού ανθρώπων σε κοινόχρηστους χώρους, όπως πάρκα και πλατείες παίρνει ο δήμος Κατερίνης. Παγκάκια από πλατείες, πάρκα και άλλους κοινόχρηστους χώρους απομακρύνουν από νωρίς το πρωί της Παρασκευής, συνεργεία του δήμου Κατερίνης με εντολή του δημάρχου Κώστα Κουκοδήμου.

Κατόπιν συνεννόησης με την Αστυνομική Διεύθυνση Πιερίας, προκειμένου να αποφευχθεί το θλιβερό φαινόμενο συνωστισμού, που παρατηρήθηκε τις προηγούμενες ημέρες.

Ανάλογη κίνηση πραγματοποίησε την Πέμπτη ο δήμος Θεσσαλονίκης στην πλατεία Δικαστηρίων, μαζεύοντας παγκάκια που είχαν τοποθετηθεί εκεί από τις γιορτές.

Παράλληλα, να περιορίσουν τις άσκοπες μετακινήσεις και να τηρούν πιστά τα μέτρα που ανακοίνωσε ο Δήμος Κατερίνης βάσει των οδηγιών του Υπουργείου Υγείας & του ΕΟΔΥ, για να ενισχυθεί η πρόληψη εξάπλωσης του κορονοϊού καλούνται οι δημότες.

Στο πλαίσιο αυτό, και για να εκλείψουν τα ίδια φαινόμενα σε πλατείες, πάρκα, αύλειους χώρους σχολείων, σε ανοιχτούς χώρους άθλησης κ.α., διαρκώς κλιμάκια της δημοτικής αστυνομίας προβαίνουν σε συστάσεις, προτρέποντας τους δημότες να εφαρμόζουν με απόλυτη συνέπεια τα μέτρα που ανακοινώθηκαν.

«Καλώ τους δημότες να επιδείξουν υψηλό αίσθημα κοινωνικής ευθύνης, να αποφεύγουν άσκοπες μετακινήσεις και να τηρούν ευλαβικά τα μέτρα προστασίας που ανακοινώθηκαν. Με τη συνεργασία όλων μας, στόχος είναι να λειτουργήσουν τα μέτρα που λαμβάνουμε όλοι από κοινού συμβάλλοντας στη διαφύλαξη της Δημόσιας Υγείας» σημειώνει σε δήλωσή του, ο δήμαρχος Κώστας Κουκοδήμος.

Πηγή: thetimes.gr

Περισσότερα σε Ειδήσεις