Γιαννιτσά: Έρχονται μέτρα μετά τα κρούσματα κορoνοϊού σε εργοστάσιο

Η διοίκηση της μονάδας του εργοστασίου στα Γιαννιτσά, όπου βρέθηκαν τουλάχιστον 36 κρούσματα του κορονοϊού αποφάσισε την προσωρινή αναστολή της λειτουργίας του. Σκοπός να εφαρμοστούν όλα τα πρωτόκολλα για την πανδημία, την ίδια στιγμή που τα τεστ στους εργαζόμενους συνεχίζονται.

Από το πρωί της Τρίτης βρίσκεται στα Γιαννιτσά κλιμάκιο του ΕΟΔΥ, που πραγματοποιεί εντατικούς ελέγχους τόσο στους εργαζόμενους όσο και στους συγγενείς και στις επαφές των κρουσμάτων. Οι ασθενείς ήδη έχουν τεθεί σε κατ’ οίκον περιορισμό, ώστε να μην συνεχιστεί στην ίδια ένταση η αλυσίδα μετάδοσης.

Αναστολή λειτουργίας

Ο ιδιοκτήτης του εργοστασίου αποφάσισε να διακόψει τη λειτουργία του, μέχρις να ξεκαθαρίσει η κατάσταση με τον αριθμό των κρουσμάτων, ενώ στο μεταξύ έχει προγραμματοστεί να γίνει εντατική απολύμανση σε όλους τους χώρους της μονάδας.

«Η εταιρεία, η οποία σημειωτέον τηρούσε όλα τα νόμιμα μέτρα για την προστασία από τον Covid-19, μόλις ενημερώθηκε για την ύπαρξη κρουσμάτων σε 11 εργαζομένους της περιοχής Κιλκίς, έλαβε άμεσα όλα τα νόμιμα μέτρα, ενημερώνοντας τις συναρμόδιες υπηρεσίες, αλλά και επιπλέον άμεσα μέτρα με δικά μας έξοδα, και μέχρι νεωτέρας, διέκοψε την λειτουργία της, για λόγους προστασίας της δημόσιας υγείας και του προσωπικού της» αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της εταιρείας, την ώρα που τα κρούσματα έχουν φτάσει στα 46.

Περισσότερα σε Ειδήσεις