Εξοπλισμό για την αντιμετώπιση πλημμυρών παρέδωσε στην Πυροσβεστική ο περιφερειάρχης

Σύγχρονο εξοπλισμό για την αντιμετώπιση πλημμυρικών φαινόμενων παρέδωσε σήμερα στο Πυροσβεστικό Σώμα, ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας, στη Νέα Παραλία της Θεσσαλονίκης.

Η περιφέρεια παρέδωσε στην ειδική μονάδα αντιμετώπισης καταστροφών του Πυροσβεστικού Σώματος εξοπλισμό για 10 διασώστες, έξι στεγανές στολές κατάδυσης, ένα τρισδιάστατο σύστημα έρευνας βυθού, ρούχα, υποδήματα και είδη προστασίας και ασφάλειας ορειβατικού τύπου καθώς και μια νέα εξωλέμβια μηχανή μέσω χρηματοδότησης που εξασφάλισε από το έργο Flood Protection, που εντάσσεται στο διασυνοριακό πρόγραμμα Interreg Ελλάδας – Βουλγαρίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ιδρύεται ενιαίο Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο- Λύκειο

«Είμαστε σταθερά δίπλα στους ανθρώπους που δίνουν την μάχη από την πρώτη γραμμή στηρίζουμε όλους εκείνους που έχουν κάνει σκοπό της ζωής τους να προστατεύουν τους συμπολίτες τους.

Να προστατεύουν όλους εμάς. Για εμάς στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας η ασφάλεια, η προστασία της περιουσίας των πολιτών αλλά και η προστασία του Περιβάλλοντος είναι και παραμένει η πρώτη προτεραιότητα», ανέφερε ο Απόστολος Τζιτζικώστας.

Πηγή: thestival.gr