Πέμπτη, 29 Οκτωβρίου, 2020
Αρχική ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΗΠΕΙΡΟΥ Υψηλός ο κίνδυνος πυρκαγιάς σήμερα σε Άρτα και Πρέβεζα

Υψηλός ο κίνδυνος πυρκαγιάς σήμερα σε Άρτα και Πρέβεζα

Υψηλός θα είναι ο κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιάς (κατηγορία -3-) για σήμερα Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου στις Π.Ε. Πρέβεζας και Άρτας, σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.

Οι δήμοι και οι περιφέρειες των περιοχών βρίσκονται σε ετοιμότητα προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τυχόν επεισόδια πυρκαγιών. Ωστόσο, θα πρέπει και οι πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως το κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών ή υπολειμμάτων καθαρισμού, η χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες όπως δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης, η χρήση υπαίθριων ψησταριών, το κάπνισμα μελισσών, η ρίψη αναμμένων τσιγάρων, κ.α. Επίσης, υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου απαγορεύεται η καύση των αγρών.

Σε περίπτωση που αντιληφθούν πυρκαγιά, οι πολίτες παρακαλούνται να ειδοποιήσουν αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό κλήσης 199.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ