Δωρεάν διέλευση από τα διόδια για μόνιμους κατοίκους

Η διέλευση διοδίων είναι κάτι που για καποιον ο οποιος μετακινείτε συχνά μπορεί να κοστίζει αρκετά. Ανθρωποι ομως που πληρούν ορισμένα κριτήρια μπορούν να έχουν δωρεάν διέλευση αν υποβάλουν τα απαραιτητα δικαιολογητικά.

Δωρεάν διέλευση διοδίων: Άνεργοι και ΑΜΕΑ

Η λειτουργία της συγκεκριμένης ηλεκτρονικής πλατφόρμας έρχεται σε εφαρμογή της απόφασης του πρώην υπουργού Υποδομών.

Οι μόνιμοι κάτοικοι, αλλά και οι άνεργοι και τα Άτομα με Αναπηρία, θα μπορούν να υποβάλουν ηλεκτρονικά, ανάλογα με την κατηγορία που εμπίπτουν:

  • Δελτίο αστυνομικής ταυτότητας του προσώπου που θα εγγράφεται στον κατάλογο ως μόνιμος κάτοικος
  • Αντίγραφο πρόσφατου Εκκαθαριστικού Εφορίας
  • Άδεια κυκλοφορίας του οχήματος ή των οχημάτων για τα οποία ζητείται η διέλευση από τα διόδια ως όχημα/τα μόνιμου κατοίκου
  • Κάρτα ανεργίας σε ισχύ για τους ανέργους
  • Ως αναφορά τα Άτομα με Αναπηρία. Θα υποβληθεί το δελτίο στάθμευσης ΑΜΑ. Το οποίο θα χορηγηθεί από τις υπηρεσίες του τομέα Μεταφορών και Επικοινωνιών.

Η διαδικασία είναι εξαιρετικά απλή και σύντομη

Η αρμόδια υπηρεσία του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών θα ελέγξει την εγκυρότητα των αιτήσεων. Το αίτημα για την ελεύθερη διέλευση των συγκεκριμένων οχημάτων εγκρίνετε όταν τα στοιχεία επιβεβαιωθούν.

Δωρεάν διέλευση διοδίων: Εγνατία Οδός

Οι άνεργοι οδηγοί θα περνάνε δωρεάν από όλα τα διόδια της Εγνατίας Οδού μετά από παρέμβαση του Συνηγόρου του Πολίτη.

Στην Ανεξάρτητη Αρχή προσέφυγαν άνεργοι πολίτες διαμαρτυρόμενοι. Η εταιρία «ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ Α.Ε.» δεν αποδεχόταν το δικαίωμα της ελεύθερης διέλευσης των οχημάτων τους.

Ο Συνήγορος του Πολίτη διαπίστωσε μετά από έρευνα, ότι η εταιρία ερμήνευε εσφαλμένα την διάταξη του υπουργού Υποδομών και Μεταφορών η οποια έλεγε «οι άνεργοι απαλλάσσονταν από την υποχρέωση καταβολής τέλους διοδίων διερχόμενοι µε οχήματα ιδιοκτησίας τους από σταθμούς διοδίων της εταιρείας, στο βαθμό που διέθεταν κάρτα ανεργίας σε ισχύ».

Τι ζήτησε ο Συνήγορος του Πολίτη

Ειδικότερα, η Αρχή, απαιτούσε από τους δικαιούχους την υποβολή σχετικής αίτησης. Ωστόσο η εφαρμογή αυτή αφορούσε µόνο σε δικαιούχους οι οποίοι είχαν την κύρια κατοικία τους ή την επαγγελματική τους εγκατάσταση εντός των ορίων συγκεκριμένων απαλλασσόμενων γεωγραφικών περιοχών.

Πηγή: tameteora.gr

Περισσότερα σε Ειδήσεις