UNESCO για επίσκεψη της Υπουργού Πολιτισμού στην Αρχαία Νικόπολη

Την «μυστική» επίσκεψη της Υπουργού Πολιτισμού κας Λίνας Μενδώνη στην Αρχαία Νικόπολη σχολιάζει με καυστικό τρόπο ο Όμιλος για την UNESCO Ν. Πρέβεζας.

Σε ανακοίνωση του ο όμιλος αναφέρει πως «η επίσκεψη της Υπουργού στην πόλη μας κρατήθηκε μυστική από τους τοπικούς φορείς, συλλόγους και Μ.Μ.Ε. καθιστώντας τον Ν. Πρέβεζας για άλλη μία φορά τον φτωχό συγγενή των Ιωαννίνων» και θέτει πολύ σοβαρά ερωτήματα για την τακτική που ακολουθήθηκε κατά την επίσκεψη της κας Μενδώνη στην Πρέβεζα, όπως:

  1. το πρόγραμμα της επίσκεψης σχεδιάστηκε από το Υπουργείο Πολιτισμού ή σε συνεργασία με την περιφέρεια Ηπείρου;
  2. Γιατί η περιφέρεια Ηπείρου και η ΛΓ΄ εφορεία αρχαιοτήτων ενώ γνώριζαν το πρόγραμμα δεν ενημέρωσαν κανέναν;
  3. Γνώριζε κάποιος από τους τοπικούς φορείς για την επίσκεψη;
  4. Γιατί στην ανακοίνωση της περιφέρειας Ηπείρου τονίζεται η υποψηφιότητα του Ζαγορίου στην UNESCO (πολιτιστικό τοπίο) και αποκρύπτεται η ανακοίνωση της κυρίας Υπουργού (σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες) για την υποψηφιότητα της Νικόπολης στα Μνημεία Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO και τη δέσμευσή της για επιτάχυνση των διαδικασιών και την ενεργοποίηση της ομάδας εργασίας ώστε να προχωρήσει η σύνταξη του φακέλου υποψηφιότητας;

Επίσης ο Όμιλος κάνει λόγο για απαξίωση των θεσμών και αποκλεισμό της τοπικής κοινωνίας αναφέροντας πως » δεν είναι δυνατόν Υπουργός να επισκέπτεται την πόλη μας, να έχει μονόπλευρη ενημέρωση» και καταλήγει τονίζοντας πως «Σε μία ευνοούμενη Δημοκρατική Πολιτεία πρέπει να υπάρχει ενημέρωση χωρίς αποκλεισμούς με σεβασμό προς τους δημότες της πόλεως.»

Πηγή: mypreveza.gr

Περισσότερα σε Ειδήσεις