Κυριακή, 27 Σεπτεμβρίου, 2020
Αρχική ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΗΠΕΙΡΟΥ Καχριμάνης στο kedenews: «Τα ζητήματα στην Ήπειρο δεν τελειώνουν ποτέ»

Καχριμάνης στο kedenews: «Τα ζητήματα στην Ήπειρο δεν τελειώνουν ποτέ»

Τα θέματα στα οποία αναφέρθηκε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στη συνέντευξη Τύπου στη Θεσσαλονίκη σχετικά με τις προοπτικές της Ηπείρου, σχολιάζει στο kedenews.gr ο περιφερειάρχης Αλέξανδρος Καχριμάνης.

της Ιωάννας Τζανή

Ο κ. Καχριμάνης μάς ανέλυσε τα ζητήματα που υπάρχουν, ενώ δήλωσε ευχαριστημένος από την ανταπόκριση της σημερινής κυβέρνησης στα αιτήματά τους.

«Το πρόβλημα με τους διευρωπαϊκούς δρόμους στην Ήπειρο είναι πολύ μεγάλο. Και όταν λέω διευρωπαϊκοί, εννοώ ότι κάποτε αποφάσισε η Ευρώπη ότι αυτοί οι δρόμοι θα έχουν τη συνδρομή της. Ο ένας είναι από την καμπή της Φιλιππιάδως που πάει στην Πρέβεζα και όλα τα παράλια μέχρι να φτάσουμε στην Αλβανία, και ο άλλος είναι από την Ιόνια Οδό στα Ιωάννινα μέχρι την Κακαβιά. Βρισκόμαστε συνεχώς σε συζητήσεις με το υπουργείο Υποδομών, καθώς εδώ και πέντε χρόνια η Ευρώπη κάτι αποκρύπτει από εμάς. Αυτό συμβαίνει από την προηγούμενη κυβέρνηση. Έχει βάλει πολύ υψηλά τον πήχη για να συγχρηματοδοτηθούν τέτοια έργα και κοιτάζουμε αν μπορούμε να τα βάλουμε στο Ταμείο Ανάκαμψης, αν θα έχει λιγότερες απαιτήσεις όσον αφορά στο κυκλοφοριακό φόρτο», είπε ο περιφερειάρχης Ηπείρου.

Και συνέχισε: «Τα αιτήματα προς την κυβέρνηση και τα ζητήματα δεν τελειώνουν ποτέ εδώ στην Ήπειρο. Εμείς πάντα δουλεύουμε και ζητάμε. Τα κυριότερα ζητήματα της Ηπείρου είναι ο πρωτογενής τομέας, η μεταποίηση που ασχολούμαστε, ο τουρισμός, το περιβάλλον, το φυσικό αέριο, τα αλιευτικά τουριστικά καταφύγια, τα ιαματικά λουτρά και η ορεινή κτηνοτροφία».

Καταλήγοντας, ο κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης δήλωσε στο kedenews: «Βλέπω μεγάλη ανταπόκριση από τη σημερινή κυβέρνηση. Έχει λύσει αρκετά θέματα ήδη».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ