Αποστολή kedenews στη Ζίτσα-Θεοδωρικάκος: Έργα 53 εκατ. ευρώ εντάσσονται στο «Αντώνης Τρίτσης»

Συνεχίζεται ο κύκλος των παρουσιάσεων του προγράμματος «Αντώνης Τρίτσης» ανά τις περιφέρειες. Η kedenews, αυτή τη φορά βρέθηκε στη Ζίτσα Ιωαννίνων. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο Λίθινο, δίπλα στον Καλαμά παρουσία του υπουργού Εσωτερικών, Τάκη Θεοδωρικάκου, του περιφερειάρχη Αλέκου Καχριμάνη, αλλά και όλων των δημάρχων της Ηπείρου.

Αποστολή kedenews στα Ιωάννινα: Κατερίνα Θανάση - Γιάννης Βαρνάς

Η εκδήλωση άνοιξε με το καλωσόρισμα του Προέδρου της ΠΕΔ Ηπείρου, Χρήστο Ντακαλέτση. Στη συνέχεια τον λόγο έλαβε ο δήμαρχος Ζίτσας, Μιχάλης Πλιάκος, ο περιφερειάρχης Ηπείρου, Αλέκος Καχριμάνης, ο Πρόεδρος της ΕΕΤΑΑ, Ηλίας Γιάτσιος και ο Γενικός Γραμματέας της ΚΕΔΕ Δημήτρης Καφαντάρης.

Ο Πρόεδρος της ΕΕΤΑΑ αναφέρθηκε στο πρόγραμμα που υλοποιείται με σκοπό την επίλυση προβλημάτων της αυτοδιοίκησης αλλά και με στόχο να χαράξει αναπτυξιακές στρατηγικές.

Επίσκεψη του Τάκη Θεοδωρικάκου στο δημαρχείο Ζίτσας

Να σημειωθεί πως πριν από την παρουσίαση του προγράμματος, ο κ. Θεοδωρικάκος επισκέφθηκε τον δήμαρχο Ζίτσας, κ. Μιχάλη Πλιάκο, και συζήτησε μαζί του τα προβλήματα και τις αναπτυξιακές προοπτικές του δήμου.

Δηλώσεις του υπουργού Εσωτερικών, Τάκη Θεοδωρικάκου

«Θέλω να ενημερώσω ότι, ήδη, με απόφαση που έχω υπογράψει, εντάξαμε στο πρόγραμμα “Αντώνης Τρίτσης” τα πρώτα 32 έργα, για όλη την περιφέρεια της Ηπείρου, προϋπολογισμού 53 εκατ. ευρώ. Έργα, κυρίως, ύδρευσης και αγροτικής οδοποιίας, με τα οποία σε μία σειρά πόλεων διασφαλίζουμε την ποιότητα του νερού, κι άρα την ασφάλεια και την υγεία όλων των πολιτών και έργα αγροτικής οδοποιίας που συμβάλλουν, επίσης, στην ασφάλεια και στις αναπτυξιακές προοπτικές.

Και συμβολικά, πριν πάμε στη σύσκεψη επισκέφθηκα τον Δήμαρχο της Ζίτσας, τον κ. Πλιάκο, συζητήσαμε για τα προβλήματα του δήμου, που έχει δεκάδες κοινότητες και πολλές ιδιομορφίες» δήλωσε μεταξύ άλλων ο υπουργός Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος.

Ο Πρόεδρος της ΠΕΔ Ηπείρου, κ. Χρήστος Ντακαλέτσης, τόνισε ότι μέσω του προγράμματος «Αντώνης Τρίτσης» παρέχεται σε όλους τους Αυτοδιοικητικούς η ελπίδα να συνεχίσουν με επιτυχία το έργο τους, καθώς απευθύνεται σε όλους τους δήμους και στους μεγάλους και στους μικρούς.

Ο ΓΓ της ΚΕΔΕ, κ. Δημήτρης Καφαντάρης, αναφέρθηκε στις δυνατότητες που δίνει το «Αντώνης Τρίτσης» σε όλους τους δήμους και επισήμανε ότι κανένα πρόγραμμα δεν έχει καμία αξία αν τα οφέλη του δεν τα γευθούν όλοι οι πολίτες.

Δηλώσεις του δημάρχου Ζίτσας, Μιχάλη Πλιάκου

Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Ζίτσας, Μιχάλης Πλιάκος, επισήμανε χαρακτηριστικά: «Τώρα και μέσω του προγράμματος “Αντώνης Τρίτσης” δίνεται σε όλους μας, κεντρική εξουσία και Τοπική Αυτοδιοίκηση, η ευκαιρία να συνεργαστούμε και καταθέτοντας συγκεκριμένες προτάσεις λόγω της εμπειρίας που έχουμε αποκτήσει, να ξεπεράσουμε παθογένειες και αγκυλώσεις του παρελθόντος.

Τηρώντας τη διαφάνεια και διασφαλίζοντας τη νομιμότητα να αποφύγουμε τις καθυστερήσεις και τη γραφειοκρατία που έχει το ισχύον θεσμικό πλαίσιο για τις δημόσιες συμβάσεις και τα έργα, όπως ακριβώς ανακοίνωσε προ ημερών ο Πρωθυπουργός».

Ο περιφερειάρχης Ηπείρου, Αλέξανδρος Καχριμάνης, τόνισε ότι με το Πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» λύνονται πολλά προβλήματα που είχε η Αυτοδιοίκηση. Μάλιστα επισήμανε ότι πρέπει πάση θυσία να αλλάξει ο εκλογικός νόμος για την ανάδειξη Αυτοδιοικητικών αρχόντων.

Για το ζήτημα του εκλογικού νόμου ο υπουργός Εσωτερικών υπενθύμισε ότι σύντομα θα αλλάξει ο εκλογικός νόμος για την Αυτοδιοίκηση και τόνισε ότι η κυβέρνηση δεν θα άφηνε ποτέ τους δήμους να καταρρεύσουν από την εφαρμογή της απλής αναλογικής, διότι έτσι θα κατέρρεαν οι τοπικές κοινωνίες.

Ακολουθεί φωτογραφικό υλικό από την εκδήλωση:

Περισσότερα σε Εσωτερικών