Πλιάκος καλεί Καλαντζή και Μπέγκα για τα σκουπίδια

Πλιάκος καλεί Καλαντζή και Μπέγκα για τα σκουπίδια. Ανοιχτή επιστολή του απέστειλε ο Δήμαρχος Ζίτσας Μιχάλης Πλιάκος για το θέμα.

 

προς τον Πρόεδρο και τον Αντιπρόεδρο του Αναγκαστικού Συνδέσμου Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (Α.Σ.Δ.Σ.Α.) Διαχειριστικής Ενότητας Περιφέρειας Ηπείρου κ.κ. Νικόλαο Καλαντζή και Θωμά Μπέγκα απέστειλε ο Δήμαρχος Ζίτσας Μιχάλης Πλιάκος.

 

Με την οποία τους ζητά να παρευρεθούν σε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ζίτσας προκειμένου να ενημερώσουν το Σώμα για τις αποφάσεις του Διοικητικού Συμβουλίου του Συνδέσμου οι οποίες θα επιφέρουν υπέρογκες αυξήσεις στα ανταποδοτικά τέλη των Δήμων.

Στην επιστολή του ο Δήμαρχος Ζίτσας την οποία κοινοποιεί και στα Δημοτικά συμβούλια των άλλων Δήμων της Ηπείρου αναφέρει:

 

Οι αποφάσεις

 

«Με αφορμή τις αποφάσεις που ελήφθησαν κατά τις συνεδριάσεις του Διοικητικού Συμβουλίου του Αναγκαστικού Συνδέσμου Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων Διαχειριστικής Ενότητας Περιφέρειας Ηπείρου την Τρίτη (03/03/2020) όπου μεταξύ άλλων συζητήθηκαν τα θέματα:

Της Τιμολογιακής πολιτικής Φο.Δ.Σ.Α. Ηπείρου, έτους 2020 και

Της Ψήφισης του προϋπολογισμού εσόδων-εξόδων και του Ολοκληρωμένου Πλαισίου Δράσης του Συνδέσμου για το οικονομικό έτος 2020, χωρίς να έχει προηγηθεί από την πλευρά σας ανάληψη πρωτοβουλίας προκειμένου να ενημερωθούν εκτενώς τα Δημοτικά Συμβούλια των Δήμων της Ηπείρου για τα εν λόγω θέματα, καθώς τους αφορούν άμεσα γιατί θα πρέπει να προχωρήσουν σε αναπροσαρμογή των ανταποδοτικών τελών τους με γενναίες αυξήσεις.

Παρακαλούμε πολύ, σε ότι αφορά στο Δήμο Ζίτσας, να μας ορίσετε συγκεκριμένη ημερομηνία και ώρα που θα έχετε χρόνο προκειμένου να προγραμματίσουμε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου με αποκλειστικό θέμα συζήτησης:

την εισήγηση και τις αποφάσεις που λάβατε κατά πλειοψηφία και αφορούν στην τιμολογιακή πολιτική και προϋπολογισμό εσόδων-εξόδων του Αναγκαστικού Συνδέσμου καθώς και

Τον τρόπο και το κόστος λειτουργίας του Αναγκαστικού Συνδέσμου.

Η παρουσία σας στην εν λόγω συνεδρίαση κρίνεται επιβεβλημένη καθώς θα πρέπει να εξηγηθεί τεκμηριωμένα στο Σώμα το πώς προκύπτει το κόστος των 4,5 εκατ. ευρώ.

Ποσό που θα πρέπει να εξασφαλίσουν συνολικά οι Δήμοι για το 2020.

Πέραν του κόστους λειτουργίας του εργοστασίου που ήδη επιβαρύνονται περίπου με αντίστοιχο ποσό. Σε ότι αφορά στο Δήμο Ζίτσας το ποσό για τη λειτουργία του Φο.Δ.Σ.Α ξεπερνά τις 165.000 ευρώ. Που προστίθενται στα 185.000 που πληρώνει κατ’ έτος για το εργοστάσιο απορριμμάτων.

Νέα επιβάρυνση

Όπως αντιλαμβάνεται κανείς για να καλυφθούν τα ως άνω ποσά, θα πρέπει να επιβαρυνθούν εκ νέου τα νοικοκυριά.

Mε αυξήσεις στα ανταποδοτικά τέλη καθώς αυτά δεν έχουν προβλεφθεί στους προϋπολογισμούς που ήδη έχουν ψηφίσει οι Δήμοι και έχουν πάρει και τις απαραίτητες εγκρίσεις.

Ως εκ τούτου από όλους μας πρέπει να εξασφαλισθεί και το νόμιμο, καθώς και το ηθικό των συγκεκριμένων αποφάσεων».

Περισσότερα σε Ειδήσεις