Προετοιμασία φακέλου για ένταξη του Ζαγορίου στον Kατάλογο Πολιτιστικών τοπίων της UNESCO

Δελτίο Τύπου εξέδωσε ο Δήμαρχος Ζαγορίου σχετικά με την προετοιμασία φακέλου για ένταξη του Ζαγορίου στον Kατάλογο Πολιτιστικών τοπίων της UNESCO.

Τι αναφέρει το Δελτίο Τύπου:

Η προετοιμασία του φακέλου υποψηφιότητας του Ζαγορίου για ένταξη στον Kατάλογο Πολιτιστικών τοπίων της UNESCO, απαιτεί συναίνεση και συνεργασία.

Η προετοιμασία του φακέλου υποβολής πρότασης για ένταξη του Ζαγορίου στον Kατάλογο Πολιτιστικών τοπίων της UNESCO , ήταν ένα από τα θέματα συζήτησης της Υπουργού Πολιτισμού κ. Λίνας Μενδώνη , κατά την διάρκεια σύσκεψης στην Περιφέρεια Ηπείρου, παρουσία του Περιφερειάρχη Ηπείρου, κου Αλέξανδρου Καχριμάνη ,του Γ.Γ Πολιτισμού κου Γ. Διδασκάλου και του Δημάρχου Ζαγορίου Γιώργου Σουκουβέλου.

Η σύσκεψη είχε συντονιστικό χαρακτήρα καθώς τα στάδια δημιουργίας και σύνταξης του φακέλου της πρώτης ελληνικής υποψηφιότητας στον τομέα του πολιτιστικού τοπίου είναι χρονοβόρα και σύνθετη.

Όπως ανέφερε σε δήλωσή του ο Δήμαρχος Ζαγορίου, Γιώργος Σουκουβέλος, » η σύνταξη του φακέλου χρειάζεται σωστή προετοιμασία και απαιτεί την συναίνεση και την συνεργασία της τοπικής κοινωνίας, όλων των φορέων του Ζαγορίου, του Δημοτικού Συμβουλίου και των Πολιτιστικών Συλλόγων. »

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό του Υπουργείου, μέσα στην άνοιξη θα γίνει στα Γιάννενα ένα είδος εργαστηρίου με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς με στόχο την πρώτη μορφή συγκρότησης του φακέλου, η οποία είναι απαραίτητη για την συνεννόηση με τη UNESCO το φθινόπωρο.

Πηγή: zagori.gov.gr

Περισσότερα σε Ειδήσεις