Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επισκέφθηκε το Γεφύρι της Πλάκας

Λίγο πριν τις 9 το πρωί, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης έφτασε στο -αναστηλωμένο πλέον- Γεφύρι της Πλάκας. Συνοδευόμενος από την υπουργό Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη, τον υφυπουργό Εσωτερικών, Θεόδωρο Λιβάνιο, αλλά και τον Πρόεδρο της Βουλής, Κωνσταντίνο Τασούλα, κ. Μητσοτάκης είχε την ευκαιρία να ενημερωθεί για το έργο της αναστήλωσης, αλλά κυρίως να περπατήσει πάνω στο γεφύρι, που «στέκει πλέον ξανά αγέρωχο πάνω από τον Άραχθο», όπως χαρακτηριστικά είπε.

Ρεπορτάζ: Ιωάννα Τζανή

Φωτογραφίες: Γιάννης Βαρνάς

Αρχικά, προχώρησε σε δηλώσεις ο Περιφερειάρχης Ηπείρου, Αλέξανδρος Καχριάνης:

«Το έργο αυτό δείχνει πως όταν οι Έλληνες κάνουν κάτι όλοι μαζί μπορούν να το καταφέρουν», τόνισε και στη συνέχεια, απευθυνόμενος στον κ. Μητσοτάκη είπε: «Είναι ένα έργο ενότητας, που δείχνει ότι οι Έλληνες είναι άξιοι για όλα».

Αμέσως μετά, ο Πρωθυπουργός ευχαρίστησε και συνεχάρη όλους όσους εργάστηκαν για να ολοκληρωθεί αυτό το απαιτητικό έργο, ενώ έκανε αναφορά και στον υπουργό Υποδομών της προηγούμενης κυβέρνησης.

«Είναι ένα θαύμα της πολιτιστικής κληρονομιάς. Ένα γεφύρι ταυτισμένο με την ιστορία του τόπου», ανέφερε. «Τα επίσημα εγκαίνια θα γίνουν εντός του επόμενου μήνα», πρόσθεσε.

Στο γεφύρι της Πλάκας έδωσε το παρόν κι η σύζυγος του πρωθυπουργού, Μαρέβα Μητσοτάκη. Μάλιστα, στεκόταν στην άκρη του γεφυριού και ο κ. Μητσοτάκης τής έκανε παρατήρηση να φύγει από εκεί γιατί το ύψωμα ήταν πολύ μεγάλο.

Περισσότερα σε Ειδήσεις