Τζουμέρκα: Ένας προορισμός που τα συνδυάζει όλα – Δείτε τις μαγευτικές εικόνες

Τα Τζουμέρκα (ή αλλιώς  Αθαμανικά Όρη) αποτελούν μια από τις μεγαλύτερες οροσειρές της δυτικής Ελλάδας. Αγκαλιάζουν ένα σύνολο πανέμορφων χωριών που μοιράζονται ανάμεσα στους νομούς Ιωαννίνων και Άρτας. Αυτή η γωνιά της Ελλάδας αποτελεί έναν από τους εναπομείναντες «παραδείσους» επί γης, με εκπληκτικές φυσικές ομορφιές και με τουριστική ανάπτυξη που δεν έχει αλλοιώσει το περιβάλλον.

Τοπία άγριας ομορφιάς, ποτάμια, φαράγγια, καταρράκτες, σπήλαια, μοναστήρια κρυμμένα στους βράχους και πετρόχτιστα χωριά- από τα ωραιότερα της Ηπείρου- συνθέτουν ένα μοναδικό σκηνικό που συνεπαίρνει τους εραστές των βουνών και όσους αναζητούν φυσιολατρικές συγκινήσεις. Η ιδιαίτερη γοητεία των Τζουμέρκων θα σας κάνει να θέλετε να επιστρέφετε ξανά και ξανά.

Της Ιωάννας Τζανή

Στα Τζουμερκοχώρια θα βρείτε οργανωμένους ξενώνες και ενοικιαζόμενα δωμάτια, αλλά και εστιατόρια και γραφικές ταβέρνες με παραδοσιακές ηπειρώτικες γεύσεις.

Το ονειρικό αυτό μέρος βρίσκεται στην κεντρική Πίνδο, ανάμεσα στον Άραχθο και τον Ασπροπόταμο.

Σημαντικότερα χωριά είναι η Πράμαντα, το Συρράκο και οι Καλαρρύτες. Η Πράμαντα είναι το μεγαλύτερο από τα χωριά της περιοχής και εκεί όπου θα συναντήσετε τη σημαντικότερη τουριστική ανάπτυξη.

Το κέντρο της Πράμαντας

Τι δήλωσε στην kedenews ο δήμαρχος Βορείων Τζουμέρκων, Γιάννης Σεντελές

«Ο δήμος Βορείων Τζουμέρκων και γενικότερα η περιοχή των Τζουμέρκων, είναι μια περιοχή η οποία αναπτύσσεται πολύ γρήγορα τουριστικά τα τελευταία περίπου δέκα χρόνια. Ο τουρισμός ο οποίος αναπτύσσεται έχει τη μορφή του τουρισμού στη φύση, δηλαδή πέραν της διαμονής, έχουμε τις υπαίθριες δραστηριότητες, οι οποίες είναι αφενός μεν στο ποτάμι με ράφτινγκ, καγιάκ και όλα τα υπόλοιπα αθλήματα που μπορούν να γίνουν, αφετέρου δε στον ορεινό όγκο, που περιλαμβάνει από απλές περιπατητικές διαδρομές διάφορου βαθμού δυσκολίας και στη συνέχεια ακόμα πιο “ζόρικα” αθλήματα, όπως είναι η ορειβασία, το ποδήλατο βουνού, και γενικά καθετί το οποίο μπορεί να συνδυαστεί με μια ήπια ή πιο δύσκολη αθλητική δραστηριότητα».

Ο δήμαρχος Βορείων Τζουμέρκων, Γιάννης Σεντελές, στη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, στο δημαρχείο Βορείων Τζουμέρκων, στην Πράμαντα.

Όσον αφορά τον τουρισμό στα Τζουμέρκα, ο κ. Σεντελές είπε:

«Έχουμε τουρισμό όλο τον χρόνο. Το καλοκαίρι έχουμε περισσότερους Έλληνες που μας επισκέπτονται, αλλά από το φθινόπωρο μέχρι και την άνοιξη έχουμε πάρα πολλούς ξένους. Πάρα πολλοί τουρίστες έρχονται κυρίως από το Ισραήλ, και από την κεντρική και βόρεια Ευρώπη. Όσοι αγαπούν τις δραστηριότητες στη φύση βρίσκουν τα Τζουμέρκα ιδανικό προορισμό. Συγχρόνως έχουμε και θρησκευτικό τουρισμό γιατί υπάρχουν πολλά θρησκευτικά μνημεία, αρχιτεκτονικό τουρισμό γιατί έχουμε τα δυο χωριά, το Συρράκο και τους Καλαρρύτες που είναι πανέμορφοι παραδοσιακοί διατηρητέοι οικισμοί, και τέλος έχουμε ακόμα και γαστρονομικό τουρισμό γιατί η περιοχή μας έχει τα δικά της προϊόντα και τη δική της κουζίνα».

Ο δήμαρχος Βορείων Τζουμέρκων με τον πρωθυπουργό, κατά την επίσκεψη του κ. Μητσοτάκη στο αναστηλωμένο γεφύρι της Πλάκας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επισκέφθηκε το Γεφύρι της Πλάκας