Ενημερωτική εκδήλωση για την ανάπτυξη του θεματικού τουρισμού

Την περασμένη Πέμπτη στην ΕΗΜ έγινε η ενημερωτική εκδήλωση για το έργο «POLYPHONIA-Ανάπτυξη του Θεματικού Τουρισμού, μέσω της διατήρησης της πολυφωνικής μουσικής, ως μοναδικό στοιχείο της Διασυνοριακής Πολιτιστικής Κληρονομιάς», το οποίο υλοποιείται στο πλαίσιο του Προγράμματος Διασυνοριακής Συνεργασίας Interreg IPA Ελλάδα- Αλβανία 2014-2020.

Την εκδήλωση διοργάνωσε η ΠΕΔ Ηπείρου, επικεφαλής εταίρος. Στο έργο συμμετέχουν ο Δήμος Πωγωνίου, το Νομαρχιακό Ινστιτούτο Αργυρόκαστρου, η Περιφερειακή ∆ιεύθυνση Πολιτισµού Αυλώνας και ο Δήμος Δερόπολης.

Την εκδήλωση χαιρέτισαν ο Χρήστος Ντακαλέτσης, πρόεδρος της Π.Ε.Δ. Ηπείρου και δήμαρχος Δωδώνης, ο δήμαρχος Πωγωνίου Κώστας Καψάλης και ο δήμαρχος Δερόπολης Δημήτρης Τόλης.

Μίλησαν μεταξύ άλλων ο Νίκος Δέσκας, σύμβουλος ανάπτυξης της Π.Ε.Δ. Ηπείρου, υπεύθυνος του έργου, ο Κώστας Λώλης, καθηγητής πολυφωνικού τραγουδιού και ο Ηλίας Γκαρτζονίκας, περιφερειακός σύμβουλος και στέλεχος του Τμήματος Τουρισμού της Περιφέρειας Ηπείρου.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης απέδωσε πολυφωνικά τραγούδια το πολυφωνικό συγκρότημα του συλλόγου Πωγωνίσιου Πολυφωνικού Τραγουδιού.

Στο έργο περιλαμβάνεται ένα ολοκληρωμένο αποθετήριο πολυφωνικής μουσικής. «Πρόκειται, ουσιαστικά, για την καταγραφή της ιστορίας του Πολυφωνικού μας τραγουδιού, για πρώτη φορά τόσο ολοκληρωμένα, που θα αποτελέσει έναν πολύτιμο οδηγό για τη συνέχεια» αναφέρει η ΠΕΔ.

Πηγή: typos-i.gr

Περισσότερα σε Ειδήσεις