Ο δήμαρχος Κώστας Τζαφέας για το πρόγραμμα έργων

Σκληρή απάντηση δίνει ο δήμαρχος Μετσόβου Κώστας Τζαφέας στις παρατάξεις της αντιπολίτευσης που κατάθεσαν πρόγραμμα έργων και έχοντας την πλειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου το υπερψήφισαν κιόλας.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο το πρόγραμμα αποτελεί τροποποίηση αυτού που κατατέθηκε από την Δημοτική Αρχή με στόχο να τιμωρηθούν συγκεκριμένες τοπικές κοινότητες του Δήμου.

Κάθε χρόνο το τεχνικό πρόγραμμα ενέκρινε ποσό 50.000,00 ευρώ από την ΣΑΤΑ για προμήθεια σκυροδέματος και κατανέμονταν στις έξι (6) Τοπικές Κοινότητες της Δ.Ε. Εγνατίας ισομερώς για να αντιμετωπισθούν βασικές ανάγκες σε δρόμους τους καθώς είναι κοινότητες του Δήμου που υπολείπονται σε υποδομές.

Οι τρεις παρατάξεις πρότειναν ανισοκατανομή αποκλείοντας κοινότητες όπως τα Σίτσαινα, τη Μικρή και Μεγάλη Γότιστα, όπου δεν ενέκριναν ούτε ένα φτυάρι από ποσό που δικαιούνται βάσει του Νόμου καθώς η χρηματοδότηση ΣΑΤΑ κατανέμεται σε όλες τις Κοινότητες υποχρεωτικά.

Με το ίδιο σκεπτικό, όπως αναφέρει ο δήμαρχος, απέκλεισαν από τη ΣΑΤΑ τις ίδιες τοπικές Κοινότητες στις οποίες δεν πρότειναν ούτε ένα "σεντς" από χρηματοδότηση της ΣΑΤΑ για οποιοδήποτε έργο τους που είχαν προτείνει οι πρόεδροί τους.

«Αυτή η εξόφθαλμη διάκριση έγινε για πρώτη φορά στον Δήμο Μετσόβου και ήταν αδύνατο για την Δημοτική Αρχή που έχει μια συγκεκριμένη διαδρομή και ιστορία να αποδεχθεί.

Στη στάση μας αυτή ήταν σύμφωνη και η συντριπτική πλειοψηφία των προέδρων των Κοινοτήτων οι οποίοι εξεμάνησαν κατά την συνεδρίαση καθώς είδαν για πρώτη φορά την εμμονή των τριών αρχηγών των παρατάξεων να τους παρακάμπτουν χωρίς να τους ρωτήσουν.

Δυστυχώς η κακή εφαρμογή του "ΚΛΕΙΣΘΕΝΗ" βρίσκει υποστηρικτές στον Δήμο μας, που στην προσπάθειά τους να πλήξουν τον Δήμαρχο, να μην καταθέσει έγκαιρα προϋπολογισμό, να μην δουλέψει ο Δήμος δηλαδή, μετήλθαν σε τακτικές αποχής από το Δημοτικό Συμβούλιο για να μην υπάρχει απαρτία και καμάρωναν γι’ αυτό.

Η Δημοτική Αρχή με σοβαρότητα και σύνεση θα συνεχίσει να εργάζεται για την πρόοδο του Δήμου με τις αρχές της αποτελεσματικότητας και της ίσης μεταχείρισης των Κοινοτήτων και των Δημοτών της.

Όσοι από τις τρεις παρατάξεις της μειοψηφίας επιθυμούν ειλικρινή και άδολη συνεργασία θα μας βρουν σύμφωνους, τους άλλους θα τους αφήσουμε να παριστάνουν τους δημάρχους στο facebook και να τάζουν δημοτική διαχείριση ως εν ενεργεία Δήμαρχοι», καταλήγει η ανακοίνωση.

ΠΗΓΗ: epiruspost.gr

Περισσότερα σε Ειδήσεις