Κορονοϊός: Συναγερμός στο Δίστρατο μετά από συρροή κρουσμάτων - Σε επιφυλακή ο ΕΟΔΥ

Συναγερμός έχει σημάνει στο χωριό Δίστρατο του δήμου Κόνιτσας μετά την συρροή κρουσμάτων μεταξύ των κατοίκων

Σε επιφυλακή βρίσκεται ο ΕΟΔΥ μετά την συρροή κρουσμάτων στο χωριό Δίστρατο του δήμου Κόνιτσας. Μετά από ελέγχους που πραγματοποιήθηκαν χθες από κλιμάκια του ΕΟΔΥ στην περιοχή, από τα 95 δειγματοληπτικά τεστ που διενεργήθηκαν τα 12 ήταν θετικά. Η διάμεση ηλικία των νοσούντων είναι τα 51 έτη και αφορά 8 άνδρες και 4 γυναίκες.

Παρά τον πληθυσμό των περίπου 200 μόνιμων κατοίκων στο Δίστρατο, καθησυχαστικός ήταν ο δήμαρχος Κόνιτσας Νικόλαος Εξάρχου μιλώντας στο kedenews.gr. Ο ίδιος, μας ανέφερε πως μέχρι στιγμής δεν έχει κάποια επίσημη ενημέρωση από τον ΕΟΔΥ για τον αριθμό των κρουσμάτων στο Δίστρατο, ωστόσο θα συνεχιστούν οι έλεγχοι από τις υγειονομικές αρχές για τον εντοπισμό κάποια περαιτέρω διασποράς.

Μέχρι στιγμής, όπως δήλωσε ο κ. Εξάρχου δεν νοσεί κανένας από τους κατοίκους σοβαρά ενώ η διασπορά ενδεχομένως προήλθε από τις μετακινήσεις των κατοίκων προς τις γύρω περιοχές. Σε δήλωση που είχε παραχωρήσει και ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Γκόγκος Στέργιος είχε αναφέρει πως ο κορονοϊός έφτασε στο χωριό από κάποιον επισκέπτη.

Η δημοτική αρχή βρίσκεται εν αναμονή των αποφάσεων της Πολιτικής Προστασίας σχετικά με την πιθανή αναγκαιότητα για επιβολή αυστηρών περιοριστικών μέτρων στην περιοχή.

Περισσότερα σε Ειδήσεις