Σύλληψη για διακίνηση χασίς

Δίκτυο διακίνησης χασίς σε χωριό της Κόνιτσας και συλλήψεις.

 

Πιο συγκεκριμένα, στην Εξοχή Κόνιτσας συνελήφθη από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, ένας 52χρονος ημεδαπός, μέλος εγκληματικής οργάνωσης, που ενέχεται στην εισαγωγή στη χώρα, μεταφορά και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών (κάνναβης).

Επιπλέον, για την υπόθεση ταυτοποιήθηκε και αναζητείται 20χρονος αλλοδαπός, μέλος της ίδιας οργάνωσης.

Συγκεκριμένα, έπειτα από κατάλληλη αξιολόγηση και αξιοποίηση στοιχείων σχετικά με τη δράση κυκλώματος που εισάγει και διακινεί ποσότητες κάνναβης από την Αλβανία στην Ελλάδα, προέκυψαν, στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας, τα παρακάτω, αναφορικά με τους δύο κατηγορούμενους:

βραδινές ώρες της (20-01-2020), ο 52χρονος, μετέβη σε περιοχή της Κόνιτσας, κοντά στα ελληνοαλβανικά σύνορα, απ’ όπου παρέλαβε από άλλα μέλη της οργάνωσης, ποσότητα ναρκωτικών ουσιών (κάνναβης), βάρους (107) κιλών και (700) γραμμαρίων, την οποία στη συνέχεια, αποθήκευσε – απέκρυψε κοντά στο σπίτι του, με σκοπό την περαιτέρω διακίνησή της.

βραδινές ώρες χθες (23-01-2020), ο 20χρονος, μετέβη με Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο στο σπίτι του 52χρονου, από όπου παρέλαβε μέρος της προαναφερθείσας ποσότητας κάνναβης (και συγκεκριμένα (66) δέματα βάρους (70) κιλών και (200) γραμμαρίων), με σκοπό τη μεταφορά με αυτοκίνητο προς το εσωτερικό της χώρας.

 

Η περιοχή Καλπακίου

 

Σημειώνεται ότι κατά την εξέλιξη της επιχειρησιακής δράσης, ο 20χρονος κατηγορούμενος εντοπίστηκε χθες το βράδυ στην ευρύτερη περιοχή του Καλπακίου να οδηγεί Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, έμφορτο με την παραπάνω ποσότητα κάνναβης, πλην όμως διέφυγε της σύλληψης, εγκαταλείποντας το αυτοκίνητο πεζός, εκμεταλλευόμενος το σκοτάδι και το ορεινό της περιοχής.

Συνολικά, σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στο ανωτέρω όχημα καθώς και στο σπίτι του 52χρονου συλληφθέντα βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τα παρακάτω:

στο πορτ παγκάζ του αυτοκίνητου, -66- δέματα με ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους -70- κιλών και -200- γραμμαρίων,

στον περιβάλλοντα χώρου του σπιτιού του 52χρονου, -23- δέματα με ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους -37- κιλών και -500- γραμμαρίων καθώς και διάφορες συσκευασίες με ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους -740,2- γραμμαρίων.

Επίσης, κατασχέθηκαν το παραπάνω όχημα και ένα κινητό τηλέφωνο.

Σε βάρος των εμπλεκομένων σχηματίστηκε ποινική δικογραφία, κακουργηματικού χαρακτήρα, για τα αδικήματα της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, σε συνδυασμό με παραβάσεις της νομοθεσίας για τα ναρκωτικά.

Η διερεύνηση της υπόθεσης συνεχίζεται για την αποκάλυψη και άλλων πτυχών αυτής ενώ ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Περισσότερα σε Ειδήσεις