Δήμος Κόνιτσας: Διαδικτυακή πλατφόρμα ανακύκλωσης

Δήμος Κόνιτσας: Διαδικτυακή πλατφόρμα ανακύκλωσης.

Ξεκίνησε η νέα διαδικτυακή πλατφόρμα ανακύκλωσης του Δήμου Κόνιτσας – πολίτες και τοπικές επιχειρήσεις στηρίζουν την ανακύκλωση.

 

Ο Δήμος Κόνιτσας, ακολουθώντας τις νέες ανάγκες της εποχής για ψηφιοποίηση των υπηρεσιών. Προχώρησε την Πέμπτη 21/5/2020 στη δημιουργία της διαδικτυακής πλατφόρμας επιβράβευσης της ανακύκλωσης Followgreen.gr/konitsa. Στόχος, αποτελεί η ευαισθητοποίηση και η επιβράβευση των πολιτών που ανακυκλώνουν. Για μία καθαρή πόλη, αλλά και η στήριξη της τοπικής αγοράς.

Οι πολίτες δημιουργώντας έναν λογαριασμό στο followgreen.gr/konitsa. Έχουν τη δυνατότητα να συγκεντρώνουν πόντους επιβράβευσης με τους εξής τρόπους:

εκπαίδευση και ενημέρωση για περιβαλλοντικά ζητήματα, μεθόδους ορθής διαχείρισης των ανακυκλώσιμων υλικών. Καθώς και ιδέες επαναχρησιμοποίησης καθημερινών αντικειμένων, μέσα από σύντομα και διασκεδαστικά άρθρα, βίντεο, κουίζ και Green Missions,

πρόληψη και επαναχρησιμοποίηση με τη δωρεά συγκεκριμένων ειδών στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου,

καθημερινή ανακύκλωση,

σύσταση της πλατφόρμας του Δήμου σε φίλους και συγγενείς.

Οι πόντοι επιβράβευσης εξαργυρώνονται σε προσφερόμενες παροχές – εκπτώσεις προϊόντων/υπηρεσιών των τοπικών επιχειρήσεων ή/και σε σχολεία με τη μορφή δωρεάς, στο πλαίσιο σχολικών δράσεων ανακύκλωσης που πρόκειται να πραγματοποιηθούν το νέο σχολικό έτος.

Μέσω της εν λόγω πρωτοβουλίας, οι μαθητές έρχονται σε επαφή με την ανακύκλωση, οι τοπικές επιχειρήσεις λαμβάνουν δωρεάν προβολή και προώθηση των προϊόντων και των υπηρεσιών τους, ενώ οι δημότες εκπαιδεύονται και κερδίζουν μέσω της ανακύκλωσης.

Καλούμε όλους τους δημότες να κάνουν εγγραφή στη δημοτική πλατφόρμα Followgreen.gr/konitsa/account/register, όπως και τις τοπικές επιχειρήσεις να στηρίξουν την προσπάθεια αυτή του Δήμου, παρέχοντας μία προσφορά.

Κύριο μέλημα του Δήμου Κόνιτσας είναι η συλλογική

Περισσότερα σε Ειδήσεις