Προγραμματική για τα Νηπιαγωγεία στο παλιό Χατζηκώστα

Προγραμματική για τα Νηπιαγωγεία στο παλιό Χατζηκώστα

Την σύναψη προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Ηπείρου και του Δήμου Ιωαννιτών με αντικείμενο την ανέγερση των σχολικών μονάδων στο χώρο του παλιού Χατζηκώστα ενέκρινε η Οικονομική Επιτροπή κατά την σημερινή της συνεδρίαση.

Στον συγκεκριμένο χώρο θα μεταφερθούν και θα λειτουργήσουν το 1ο Νηπιαγωγείο Ιωαννίνων και το ΣΑΠ.

Στο πλαίσιο της προγραμματικής σύμβαση η Περιφέρεια αναλαμβάνει την διάθεση και την μεταφορά δύο προκατασκευασμένων κτιρίων εμβαδού 210 τετραγωνικών μέτρων το καθένα.

Επίσης αναλαμβάνει την θεμελίωση ώστε να τοποθετηθούν με ασφάλεια οι προκατασκευασμένες αίθουσες.

Ο Δήμος από την πλευρά του θα κατασκευάσει την περίφραξη, θα προχωρήσει στην διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου, στην σύνδεση με το αποχετευτικό δίκτυο και στην ηλεκτροδότηση των κτισμάτων.

Το θέμα της μετεγκατάστασης των συγκεκριμένων σχολείων απασχολεί την τοπική κοινωνία τα τελευταία πέντε τουλάχιστον χρόνια.

Η σημερινή Δημοτική Αρχή από την ανάληψη των καθηκόντων της έθεσε ως στόχο την εξεύρεση λύσης.

Έτσι κίνησε τις διαδικασίες για την κατεδάφιση των κτιρίων που υπήρχαν στην έκταση που έχει παραχωρηθεί στο παλιό Χατζηκώστα και ολοκλήρωσε όλες τις προπαρασκευαστικές ενέργειες για την μεταφορά και την εγκατάσταση των προκατασκευασμένων κτιρίων.

Με την προγραμματική σύμβαση δρομολογείται η οριστική λύση για την στέγαση δύο σχολικών μονάδων μέσα στους επόμενους μήνες.

Περισσότερα σε Ειδήσεις