Μία διασυνοριακή θερμοκοιτίδα στο Πανεπιστήμιο

Μία διασυνοριακή θερμοκοιτίδα στο Πανεπιστήμιο

Το ευρωπαϊκό έργο Young Entrepreneurs Startup School – YESS που υλοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος Interreg Ελλάδα-Ιταλία από το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων και την ΕRFC από την Ελλάδα και το Πολυτεχνείο του Μπάρι, τον ακαδημαϊκό οργανισμό Universus και το Επιμελητήριο του Μπάρι από την Ιταλία, ανακοινώνει την έναρξη λειτουργίας της εξ αποστάσεως Διασυνοριακής Επιχειρηματικής Θερμοκοιτίδας (Virtual Business Incubator) Ι και την επιλογή των πρώτων ομάδων.

Ήδη έχουν επιλεγεί οι πρώτες ομάδες που λαμβάνουν εξ αποστάσεως υπηρεσίες καθοδήγησης, εκπαίδευσης, δικτύωσης και επώασης, για μια περίοδο τουλάχιστον 2-3 μηνών μέσα από ένα πρόγραμμα εξειδικευμένο στα χαρακτηριστικά της κάθε ιδέας και της αντίστοιχης ομάδας. Πρόκειται για τις ομάδες Algae Products, AveReX, i-sense Greece και Rescue Flies.

Η διαδικασία υποβολών είναι ανοικτή, με προθεσμία υποβολής ιδεών για την επόμενη περίοδο την 20η Αυγούστου.

Οι ομάδες που θα υποβάλλουν τις καινοτόμες επιχειρηματικές τους ιδέες θα πρέπει να είναι σε θέση να περιγράψουν: το προϊόν τους, τις υπηρεσίες και τα βασικά στοιχεία της επιχειρηματικής τους ιδέας.

Αιτήσεις γίνονται δεκτές από

• Ομάδες ή άτομα, που θέλουν να δημιουργήσουν μια νέα καινοτόμα επιχείρηση με νομικό ή/και ενεργό παράρτημα στις περιοχές της Απουλίας της Ιταλίας ή τις περιφέρειες της Ηπείρου, Ιονίων Νήσων και Δυτικής Ελλάδας ή από

• Υφιστάμενες επιχειρήσεις που επιθυμούν να αναπτύξουν μία νέα ιδέα και τοποθετούνται με τους παραπάνω αναγραφόμενους τρόπους στις περιοχές ενδιαφέροντος.

Οι ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ προτάσεις υποβάλλονται ηλεκτρονικά μέσω της σχετικής φόρμας που είναι διαθέσιμη στην πλατφόρμα του έργου (https://yessincubation.eu/call-for-participants/)

Παράλληλα, μέσω του έργου ΥΕSS εξοπλίστηκε χώρος ανάπτυξης/επώασης (pre-seed

space) για τη νεανική επιχειρηματικότητα στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων που θα προσφέρεται στους νέους/φοιτητές με την επανέναρξη -λόγω COVID19- της λειτουργίας του Πανεπιστημίου με πλήρη φυσική παρουσία

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε την ιστοσελίδα του προγράμματος (http://yessincubation.eu/) ή επικοινωνήστε στη διεύθυνση [email protected] ή [email protected] ή με τον Επ. Υπεύθυνο του έργου για το Παν. Ιωαννίνων, Αν. Καθ. Γ. Γκωλέτση ([email protected]).

Περισσότερα σε Ειδήσεις