Με μάσκες η συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου

Με μάσκες η συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου.

 

Σε εξέλιξη βρίσκεται η συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου για τον ηλεκτροφωτισμό, με την υπενθύμιση από τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου ότι πρέπει όλοι να φορούν μάσκες.

Η συνεδρίαση ξεκίνησε με την παρέμβαση του Σωματείου Μετάλλου για την κατάσταση που επικρατεί στο χώρο και την κατάργηση χιλιάδων θέσεων εργασίας. Ο Νίκος Ηλίας αναφέρθηκε στην επίσκεψη στο Υπουργείο Εργασίας λέγοντας ότι οι εργαζόμενοι έχουν μείνει απλήρωτοι και έχουν γίνει οι απαραίτητες προσφυγές. «Θα γίνει προσπάθεια για ένταξη σε πρόγραμμα μακροχρόνιων ανέργων, αλλά τελικά αυτό το πρόγραμμα υπεγράφη σε μια συνάντηση που κάναμε και η απάντηση είναι ότι δεν υπάρχει πρόγραμμα και δεν υπάρχουν κεφάλαια», είπε χαρακτηριστικά, ρωτώντας τι πρόκειται να γίνει με την κοροϊδία που υφίσταται ο κλάδος.

Ο δήμαρχος, Μωυσής Ελισάφ, αναφέρθηκε στην χρήση της μάσκας εντός και εκτός των υπηρεσιών του δήμου Ιωαννιτών.

Ο κ. Ελισάφ είπε ότι δεν είναι εύκολα τα μέτρα, αλλά αποτελεί τον καλύτερο τρόπο για να έχουμε ένα καλό φθινόπωρο στην πόλη μας και να διατηρήσουμε το καλό υγειονομικό επίπεδο.

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στα τοπικά πολεοδομικά σχέδια λέγοντας ότι «208 δήμοι έχουν κατατεθεί και είναι ανά ενότητα. Από ένα σύνολο 316 δημοτικών ενοτήτων η πόλη μας θα είναι στην πρώτη ομάδα των δημοτικών ενοτήτων για εκπόνηση τοπικών πολεοδομικών σχεδίων.

Στο επόμενο θέμα που αναφέρθηκε ο δήμαρχος είναι το φυσικό αέριο με απένταξη του αγωγού Κομοτηνής.

«Υπάρχει πρόσφατη ανακοίνωση από τη ΔΕΔΑ για δημιουργία δικτύου διανομής φυσικού αερίου που περιλαμβάνει και τις τέσσερις πόλεις της περιφέρειας. Είδαμε την ανακοίνωση του κ. Μπέγκα για συστράτευση όλων και πήραμε πρωτοβουλία με κείμενο προς όλους για να ζητήσουμε η περιοχή μας να είναι στις περιοχές προτεραιότητας, πρέπει να είμαστε διεκδικητικοί.»

Ένα ακόμη θέμα το οποίο έθιξε ο κ. Ελισάφ ήταν η απεργιακή κινητοποίηση στην καθαριότητα. «Ήταν ένα υπηρεσιακό θέμα για τις αμοιβές. Επιλέξαμε να δώσουμε περισσότερα χρήματα και έγιναν οι ενέργειες και να βγει το ΦΕΚ με τη σύμφωνη γνώμη αλλαγής του προγράμματος.»

Για το μεταναστευτικό ζήτημα ο κ. Ελισάφ τόνισε πως πρόκειται για ένα μεγάλο θέμα και αφορά την απομάκρυνση πάνω από 300 ατόμων. «Απομακρύνει τις ΜΚΟ και αποχωρεί από τη διαχείριση διαμερισμάτων. Καλώ τους επικεφαλής να το δούμε γιατί θα το έχουμε αυτό το πρόβλημα.»

Τέλος, αναφέρθηκε στην παρουσία της Γιάννας Αγγελοπούλου και το πρόγραμμα εκδηλώσεων Ελλάδα 2021.

Περισσότερα σε Ειδήσεις