Κορονοϊός: Θετική στον ιό εργαζόμενη σε γηροκομεία των Ιωαννίνων

Εργαζόμενη του Γηροκομείου «Ζωσιμαδών» που λειτουργεί η Ιερά Μητρόπολη Ιωαννίνων, η οποία επισκέπτεται και το «Ζωγράφειο» Γηροκομείο του δήμου Ιωαννιτών, βρέθηκε θετική στον κορονοϊό.

Αμέσως ξεκίνησαν έλεγχοι από Κινητές Μονάδες του ΕΟΔΥ στους φιλοξενούμενους και των δύο Γηροκομεία των Ιωαννίνων από Κινητές Μονάδες του ΕΟΔΥ, ώστε να διαπιστωθεί αν έχουν νοσήσει από κορονοϊό κι άλλα άτομα που ήρθαν σε επαφή με την υπάλληλο.

Η ανακοίνωση

Σύμφωνα με ανακοίνωση «ο δήμος Ιωαννιτών ενημερώθηκε ότι εργαζόμενη στον Ζωγράφειο Οίκο Ευγηρίας βρέθηκε θετική στον COVID-19. Η συγκεκριμένη υπάλληλος απουσίαζε κάνοντας χρήση κανονικής άδειας την τελευταία εβδομάδα. Αρκετές ημέρες δηλαδή πριν βρεθεί θετική δεν είχε καμία επαφή με τους ηλικιωμένους που φιλοξενούνται στη δομή».

Στη συνέχεια, ο δήμος ενημερώθηκε για δεύτερη θετική περίπτωση εργαζομένου στο Γηροκομείο «Ζωσιμαδών» ο οποίος είχε βρεθεί και στις εγκαταστάσεις του Ζωγράφειου Οίκου. «Επικοινώνησε άμεσα με τον ΕΟΔΥ και Κινητή Μονάδα προχωρά στην δειγματοληψία και τον έλεγχο όλων των ηλικιωμένων και του προσωπικού. Τα αποτελέσματα που μέχρι στιγμής έχουν γίνει γνωστά είναι αρνητικά» αναφέρεται.

Περισσότερα σε Ειδήσεις