Κρούσματα στο στρατόπεδο «Κατσιμήτρου» - Τι λένε οι φαντάροι

Δεκάδες θετικά κρούσματα στον Covid-19 βρέθηκαν στο στρατόπεδο «Κατσιμήτρου»

Aυξήθηκαν τα κρούσματα στο στρατόπεδο «Κατσιμήτρου» στα Ιωάννινα. Θετικός είχε εντοπιστεί στην προηγούμενη ημέρα πολίτης που υπηρετούσε την θητεία του.

Δηλώσεις στρατιωτών 

Μόλις μερικοί νεοσύλλεκτοι εμφάνισαν συμπτώματα που έμοιαζαν με αυτά του κορονοϊού, οι αρμόδιοι προχώρησαν στις απαραίτητες διαδικασίες διενεργώντας rapid test σε όλους.

«Η κινητοποίηση από τους υπεύθυνους ήταν άμεση» λέει ένας νεοσύλλεκτος, ωστόσο υπογραμμίζει ότι «υπήρξε ελλιπής ενημέρωση από τους αρμόδιους σχετικά με τη διαδικασία που θα έπρεπε να ακολουθηθεί σε περίπτωση κρούσματος όπως αναφέρει το grtimes.gr.

«Το στρατόπεδο χωρίστηκε σε 4 λόχους. Το πρώτο κτίριο ήταν για τους θετικούς, το δεύτερο για τα ύποπτα κρούσματα δηλαδή για εκείνους που είχαν στενές επαφές (εκείνοι που βρισκόταν στο ίδιο δωμάτιο) με τα θετικά κρούσματα και στα υπόλοιπα δυο κτίρια μοιράστηκαν οι αρνητικοί» λέει ένας άλλος στρατιώτης. «Η καθαριότητα είναι αποκλειστικά δική μας υπόθεση. Ο ελληνικός στρατός δεν έχει χρήματα να προσλάβει επαγγελματίες […] έπειτα από κάθε test που γίνεται έρχεται συνεργείο απολύμανσης […] μέχρι στιγμής έχουν έρθει 3 φορές» συμπληρώνει.

Γιατί αυξήθηκαν τα κρούσματα

Επειδή τα κρούσματα αυξάνονταν οι φαντάροι άρχισαν να αναλαμβάνουν και τα καθήκοντα των συναδέλφων τους που ήταν θετικοί στον κορονοϊό και είχαν απομονωθεί. Εξαιτίας του φόρτου εργασίας, οι αρμόδιοι επέτρεψαν άδεια εξόδου «χαριστικά» σε εκείνους που παρέμειναν αρνητικοί «ίσως με το σκεπτικό ότι έτσι θα αποσυμφορηθεί το στρατόπεδο», αναφέρει ένας στρατιώτης.

Βουλή

Ερώτηση στη βουλή σχετικά με τα κρούσματα στο στρατόπεδο Περάματος, κατέθεσαν οι βουλευτές του ΚΚΕ, οι Νίκος Παπαναστάσης και Θανάσης Παφίλης.

Οι δύο βουλευτές ζητούν την λήψη άμεσων μέτρων για τους στρατευμένους και τα στελέχη των ένοπλων δυνάμεων και επισημαίνουν ότι η επιβεβαίωση κρουσμάτων στο στρατόπεδο Περάματος, αναδεικνύει την έλλειψη μέτρων προστασίας της υγείας ιδιαίτερα στα στρατόπεδα όπου υπάρχει αναγκαστικός συγχρωτισμός των στρατευμένων και του προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων.

Περισσότερα σε Ειδήσεις