Ιωάννινα: Πάνω από 80% η πληρότητα στις μονάδες κορονοϊού

Γεμάτες και οι ΜΕΘ του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων

Πιεστική είναι η κατάσταση στα νοσοκομεία Ιωαννίνων, καθώς παρουσιάζεται μεγάλη έξαρση της πανδημίας του κορονοϊού. Ειδικότερα, οι δύο μεγαλύτερες νοσοκομειακές μονάδες Ιωαννίνων, σημειώνουν πληρότητα πάνω από 80%, παρ’ όλο που προστέθηκαν σε αυτές 50 ακόμη κλίνες για την νοσηλεία ατόμων θετικών στον κορονοϊό.

Πρόκειται για μια πίεση στα νοσοκομεία που διαρκεί τουλάχιστον δέκα μέρες τώρα, όπως είχε αναφέρει και ο δήμαρχος Ιωαννίνων, Μωυσής Ελισάφ.

Η διαθεσιμότητα των μονάδων κορονοϊού στα νοσοκομεία Ιωαννίνων

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο δυναμικότητας 80 κλινών νοσηλεύονται γύρω στους 75 ασθενείς, και 19 στο νεοσύστατο κέντρο κορονoϊού του Νοσοκομείου «Χατζηκώστα», δυναμικότητας 24 κλινών.

Στο μεταξύ, αύξηση παρουσιάζεται και στην συρροή κρουσμάτων σε εργαζομένους του υγειονομικού, οι οποίοι ανέρχονται μέχρι στιγμής στους 29 νοσούντες.

Τέλος, στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων έχει συσταθεί και και τμήμα ψυχολογικής και συμβουλευτικής υποστήριξης για την στήριξη των εργαζομένων που βρίσκονται σε κατάσταση πίεσης λόγω της πανδημίας.

Περισσότερα σε Ειδήσεις