Φρίκη στα Ιωάννινα: «Σκότωσα το έξι μηνών βρέφος μου γιατί έκλαιγε»

Φρίκη στα Ιωάννινα με μητέρα που φέρεται να σκότωσε το έξι μηνών βρέφος της επειδή όπως δηλώνει η ίδια έκλαιγε

Σοκαριστικό είναι το έγκλημα που σημειώθηκε τα μεσάνυχτα της περασμένης Τετάρτης στην περιοχή των Ιωαννίνων όπου μητέρα βρέφους έξι μηνών φέρεται να το χτύπησε μέχρι θανάτου επειδή όπως δήλωσε η ίδια το μωρό έκλαιγε.

Το ΕΚΑΒ όταν ενημερώθηκε για το περιστατικό και έφτασε στο σημείο αντίκρισε το μωρό μελανιασμένο, αναίσθητο και χωρίς καρδιακό παλμό. Αμέσως του χορηγήθηκαν οι πρώτες βοήθειες χωρίς όμως κάποιο αποτέλεσμα καθώς το βρέφος εξέπνευσε μια ώρα αργότερα.

Η παραδοχή του εγκλήματος από τη μητέρα

Η μητέρα του βρέφους Αφρικανικής καταγωγής διέμενε στην χώρα από τις 18-8-20 αιτούμενη άσυλο και για να μην κινήσει υποψίες σε βάρος της και για την ενοχή της προχώρησε σε απόπειρα αυτοκτονίας. Μάλιστα, προσπάθησε να πηδήξει από το παράθυρο του νοσοκομείου με αποτέλεσμα και μετά από δική της επιθυμία να μεταφερθεί στην Ψυχιατρική Κλινική του Πανεπιστημιακού Γενικού Νoσοκομείου Ιωαννίνων για να τη γλιτώσει.

Όμως οι αξιωματικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων που ανέλαβαν τη διερεύνηση της υπόθεσης, συγκέντρωσαν στοιχεία που έδειχναν ότι η Αφρικανή είχε σκοτώσει το βρέφος και μετά και το σοκαριστικό πόρισμα της ιατροδικαστικής έκθεσης μετέβησαν στο Ψυχιατρείο και της πέρασαν χειροπέδες.

Σύμφωνα με το πόρισμα της ιατροδικαστικής εξέτασης του βρέφους, φαίνεται πως έχασε την ζωή του από «βαριά κρανιοεγκεφαλική κάκωση και κακώσεις θώρακος και κοιλίας».

Ωστόσο ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει και η κατάθεση της συγκατοίκου της Αφρικανής μητέρας, επίσης υπηκόου Καμερούν, η οποία όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στο διαβιβαστικό της ΕΛ. ΑΣ είπε ότι «την άκουσε να φωνάζει στο μωρό της, μπαίνοντας δε στο δωμάτιο αυτής είδε το βρέφος να βρίσκεται πάνω σε χαλί στο πάτωμα και να κλαίει ενώ η μητέρα του, βρισκόταν πάνω του και το ανατάρασσε, χτυπώντας το με δύναμη στο πάτωμα».

Έκτος από τη μαρτυρία της συγκάτοικου και το πόρισμα της ιατροδικαστικής που δείχνουν με τον πιο ανάγλυφο τρόπο την κτηνωδία, οι αστυνομικοί έμειναν εμβρόντητοι όταν κατά την έρευνα βρήκαν και κατέσχεσαν έγγραφα από νοσοκομείο που έδειχναν όπως αναφέρεται στο ενημερωτικό σημείωμα της ΕΛ. ΑΣ «προέκυπτε η κατά το παρελθόν νοσηλεία του βρέφους σε Μονάδα Εντατικής Νοσηλείας Νεογνών κατόπιν εισαγγελικής εντολής με στόχο την προσωρινή φιλοξενία του..»

«Το σκότωσα γιατί έκλαιγε»

Η μητέρα αρχικά αρνήθηκε οποιαδήποτε ευθύνη όμως με τις πιέσεις της αστυνομίας και τα στοιχεία που είχαν συγκεντρώσει εναντίον της «έσπασε» ομολογώντας την δολοφονία του βρέφους της.

«Ακολούθως ισχυρίστηκε ότι μετά την 13: 00 ώρα της 11. 2. 21 και ενώ το είχε τοποθετήσει στο πάτωμα πάνω σε χάλι, προσπαθούσε να το κάνει να σταματήσει να κλαίει, το ταρακούνησε έντονα και προφανώς το χτύπησε στο πάτωμα χωρίς να τη αντιληφθεί λόγω της ταραχής της», αναφέρει το ενημερωτικό σημείωμα της ΕΛ. ΑΣ.

Περισσότερα σε Ειδήσεις