Ιωάννινα: Εμβολιασμοί εκτός σειράς - Πώς «τρύπησε» η πλατφόρμα

Προκαταρκτική εξέταση για τους εμβολιασμούς εκτός σειράς σε νοσοκομεία των Ιωαννίνων - Νέες αποκαλύψεις 

Στο πλαίσιο της επείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης που διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ιωαννίνων μετά από εισαγγελική εντολή, προκύπτει ότι πρόκειται για άτομα που είχαν κλείσει κανονικά μέσα από την πλατφόρμα των εμβολίων τα ραντεβού τους για εμβολιασμό και όχι για χορήγηση αδιάθετων δόσεων μετά από ακύρωση προγραμματισμένων ραντεβού.

Στοιχεία της ΠΟΕΔΗΝ

Οι εμβολιασμοί εκτός σειράς έγιναν στα δύο νοσοκομεία της πόλης των Ιωαννίνων και σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε σήμερα η ΠΟΕΔΗΝ έχουν γίνει περίπου πενήντα εμβολιασμοί, ενώ είχαν κλείσει πολύ περισσότερα ραντεβού από εργαζόμενους της ίδιας επιχείρησης, κατά πληροφορίες πτηνοτροφικής μονάδας.

Το μεσημέρι της Πέμπτης το Υπουργείο Υγείας προχώρησε σε ακύρωση των εμβολιασμών που είναι προγραμματισμένα στο Νομό Ιωαννίνων και αφορούν άτομα κάτω των εξήντα ετών ή για όσους δεν ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες που προβλέπεται να εμβολιαστούν αυτό το διάστημα.

Σενάρια για το πως άνοιξε η πλατφόρμα

Ταυτόχρονα σε εξέλιξη βρίσκεται η προανάκριση της Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων με τις πρώτες καταθέσεις που έχουν δοθεί να μην μπορούν να εξηγήσουν πως άνοιξε η πλατφόρμα των εμβολιασμών.

Σύμφωνα με σενάρια στον τοπικό τύπο, το πιθανότερο είναι να έχει ενταχθεί το ΑΦΜ της συγκεκριμένης επιχείρησης στις κατηγορίες που παίρνουν προτεραιότητα για εμβολιασμό, και έτσι να ξεκλειδώσουν αυτόματα και τα ΑΜΚΑ όλων των εργαζόμενων οι οποίοι ειδοποιήθηκαν τις τελευταίες 20 μέρες με SMS ότι μπορούν να εμβολιαστούν.

Περισσότερα σε Ειδήσεις