Το Ίδρυμα Ωνάση στα Γιάννενα στο θερινό σχολείο

Το Ίδρυμα Ωνάση στα Γιάννενα. Με αφορμή τον εορτασμό της επετείου της απελευθέρωσης της πόλης, ο πρόεδρός του βρέθηκε στο θερινό σχολείο

 

Το Ίδρυμα Ωνάση στα Γιάννενα

Το Ίδρυμα Ωνάση στα Γιάννενα. Το δήμαρχο Ιωαννίνων Μωυσή Ελισάφ συνάντησαν στο γραφείο του σήμερα, ανήμερα της επετείου της απελευθέρωσης, ο πρόεδρος του Ιδρύματος Ωνάση Αντώνης Παπαδημητρίου και η διευθύντρια, Αφροδίτη Παναγιωτάκου.

Εκτός από το «περίγραμμα» μιας στενότερης συνεργασίας, την οποία περιέγραψε ο κ. Παπαδημητρίου.

Χαρακτηριστικά, ανέφερε ότι: ότι «τα Ιωάννινα μοιάζουν με μικρογραφία της στρατηγικής που έχει το Ίδρυμα για τον πολιτισμό, την παιδεία, την υγεία, τη μεταμόρφωση στον αστικό ιστό», έγινε και μια πρώτη ανακοίνωση.

Τον προσεχή Ιούνιο, το Ωνάσειο μαζί με τον Δήμο και άλλους φορείς θα διοργανώσει το θερινό Σχολείο Ειδικής Αγωγής που θα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων εκπαίδευση αστυνομικών, ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού σε θέματα αυτισμού. Εργαστήρι μουσικής για γονείς, παιδιά και εκπαιδευτικούς, καθώς και το πρόγραμμα «Boarding pass στον αυτισμό», την εκπαίδευση δηλαδή εργαζομένων του αεροδρομίου για θέματα αυτισμού.

Ο κ. Παπαδημητρίου υπενθύμισε τις σχέσεις του Ωνασείου ιδρύματος με τα Γιάννενα που έρχονται από παλιά: «Μεταξύ του Ιδρύματος Ωνάση στην Αθήνα και της κοινωνίας στα Ιωάννινα έχει στηθεί μια γέφυρα αμοιβαίας αλληλεπίδρασης, για την οποία μπορούμε και οι δύο πλευρές να είμαστε περήφανες» τόνισε.

Οι δραστηριότητες στα Γιάννενα

Το ίδρυμα έχει χρηματοδοτήσει διάφορες δραστηριότητες στα Γιάννενα, στο παρελθόν, ενώ στενές ήταν οι σχέσεις και με την προηγούμενη δημοτική αρχή.

Η κα Παναγιωτάκου που κατάγεται από τα Γιάννενα, εξέφρασε τη χαρά της που βρίσκεται στην ιδιαίτερη πατρίδα της και τόνισε μεταξύ άλλων ότι «θα δουλέψουμε για την πόλη γιατί ξέρουμε για ποια πόλη μιλάμε.

Είμαστε εδώ για να μοιραστούμε πράγματα».

Ο κ. Ελισάφ αναφέρθηκε σε προβλήματα και ανάγκες στο χώρο της εκπαίδευσης, αλλά και τις προοπτικές της πόλης «η οποία μπορεί να αποτελέσει ένα ισχυρό περιφερειακό κέντρο και κέντρο στα νοτιοδυτικά Βαλκάνια» όπως είπε.

«Συζητήσαμε για τα προβλήματα του δήμου αλλά και για τις προοπτικές των Ιωαννίνων. Η επίσκεψη και η συνεργασία αποτελεί μεγάλη τιμή για την πόλη μας. Τον Ιούνιο θα υλοποιήσουμε ένα πλέγμα δράσεων και θα υπάρξει συνέχεια με συνεργασίες για τον πολιτισμό», ανέφερε στις δηλώσεις του ο δήμαρχος.

Το ίδρυμα βρέθηκε στα Γιάννενα καθώς συνδιοργανώνει την έκθεση στα ΓΑΚ για τον Αθανάσιο Ψαλίδα, στο Σουφαρί Σεράι.

Σήμερα το απόγευμα θα γίνουν και οι σχετικές ομιλίες, μια από τις οποίες θα εκφωνήσει η καθηγήτρια Ελένη Κουρμαντζή, η οποία παραβρέθηκε στη συνάντηση στο δημαρχείο.

Η έκθεση θα είναι ανοιχτή μέχρι τις 20 Μαρτίου.

Πηγή: typos-i.gr

Περισσότερα σε Ειδήσεις