Ιωάννινα: Με επιτυχία ολοκληρώθηκε ο 23ος Μπιζάνιος Δρόμος

Ο 23ος Μπιζάνιος Δρόμος στην πόλη των Ιωαννίνων.

 

 

Την Κυριακή 16 Φεβρουαρίου 2020 πραγματοποιήθηκε στην πόλη των Ιωαννίνων ο 23ος Μπιζάνιος Δρόμος. Ο Μπιζάνιος Δρόμος υλοποιείται κάθε χρόνο με μεγάλη επιτυχία. Οι συμμετέχοντες χρόνο με το χρόνο γίνονται περισσότεροι με σκοπό να τιμήσουν τους πεσόντες, οι οποίοι με τον ηρωισμό τους συνέβαλλαν στην Απελευθέρωση των Ιωαννίνων στις 21 Φεβρουαρίου 1913.

Ο αγώνας για πρώτη φορά πραγματοποιήθηκε στις 21 Φεβρουαρίου 1971 από τον Αθλητικό Γυμναστικό Σύλλογο Ιωαννίνων. Σήμερα έγινε θεσμός και τον έχουν αγκαλιάσει μικροί και μεγάλοι.

Τον 23ο Μπιζάνιο Δρόμο διοργάνωσε η Κοινωφελής Επιχείρηση Πολιτισμού, Περιβάλλοντος, Νεολαίας και Άθλησης Δήμου Ιωαννιτών έχοντας συνδιοργανωτές την Ε.Α.Σ. Σ.Ε.Γ.Α.Σ. Ηπείρου και τα Αθλητικά Σωματεία «Α.Γ.Σ. Ιωαννίνων», «Ε.Κ.Α. Δωδώνη Ιωαννίνων», «Α.Ο. Σπάρτακος Ιωαννίνων», «Σύλλογος Δρομέων Ιωαννίνων». Κοντά τους πάντα ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός.

Ο Μπιζάνιος δρόμος ήταν μια απόσταση 11500μ. στον οποίο συμμετείχαν άνδρες και γυναίκες. Παράλληλα, οι μικροί φίλοι αγωνίστηκαν σε μικρότερες αποστάσεις ανάλογα με την ηλικία τους. Οι μαθητές και οι μαθήτριες των Λυκείων στα 2700μ., των Γυμνασίων στα 1900μ. και των Δημοτικών (Δ΄, Ε΄, ΣΤ΄) στα 1000μ.

Πηγή: epirus.news

Περισσότερα σε Ειδήσεις