Γιάννινα… Προετοιμασίες από τους καταστηματάρχες για τη Δευτέρα

Γιάννινα… Προετοιμασίες από τους καταστηματάρχες για τη Δευτέρα! Σε αγώνα δρόμου βρίσκονται οι ιδιοκτήτες καταστημάτων, προκειμένου να δημιουργήσουν ασφαλές περιβάλλον και να λάβουν όλα τα απαιτούμενα μέτρα που επιβάλλει η επανεκκίνηση.

 

Τίποτα δεν είναι εύκολο… Οι ίδιες οι επιχειρήσεις αλλά και οι πελάτες θα πρέπει να προσαρμοστούν στα νέα δεδομένα και κυρίως να τηρούν τις αποστάσεις! Η Κυριακή βρήκε πολλούς στην πόλη των Ιωαννίνων στο καθήκον. Στις προετοιμασίες δηλαδή ώστε όλα να είναι έτοιμα για την πρεμιέρα της Δευτέρας. Μετά από έξι βδομάδες σταδιακή επιστροφή σε μια νέα καθημερινότητα. Από τη στιγμή που ανακοινώθηκε το άνοιγμα ορισμένων μαγαζιών οι ιδιοκτήτες των καταστημάτων άρχισαν να ετοιμάζονται πυρετωδώς, καθώς επίσης και να εξοπλίζονται με τα απαραίτητα μέτρα προστασίας για να υποδεχτούν τους πελάτες τους.

Το εμπορικό κέντρο των Ιωαννίνων, παρότι Κυριακή, ζωντάνεψε… Οι ιδιοκτήτες των καταστημάτων που ανοίγουν την Δευτέρα είναι εκεί και κάνουν τις απαραίτητες προετοιμασίες.

Τοποθετούν αντισηπτικά

 

Πέρα από τα μέτρα που λαμβάνουν, τοποθετούν αντισηπτικά και επιτέλους αλλάζουν τις βιτρίνες… Είχαν μείνει άλλωστε τα χειμερινά και τώρα την θέση τους παίρνουν ανοιξιάτικα και καλοκαιρινά…

Καφές στο χέρι, καθώς ορισμένα καφέ επαναλειτούργησαν και συζητήσεις στα γρήγορα για την επόμενη ημέρα… Πολύ περισσότερο αν εκεί βρεθεί ένας γιατρός… Καθηγητής Καρδιολογίας ο Γιάννης Γουδέβενος όμως οι περισσότερες ερωτήσεις που κλήθηκε να απαντήσει αφορούσαν την επιδημία, τα φάρμακα και το εμβόλιο…

Από τα καταστήματα που απαιτούν μεγαλύτερη προετοιμασία για την επαναλειτουργία είναι τα κομμωτήρια και τα κέντρα αισθητικής.

Κεντρικό κομμωτήριο στα Γιάννινα ήταν από το πρωί ανοιχτό προκειμένου να διαμορφώσει τους χώρους του και στους δύο ορόφους έτσι όπως απαιτείται. Προέχει η υγεία και η ασφάλεια για τους ίδιους τους εργαζόμενους και για τους πελάτες.

Οι θέσεις έχουν αραιώσει ώστε να τηρούνται οι αποστάσεις.. Τα περιοδικά έχουν απομακρυνθεί, καφές δεν θα προσφέρεται.

Στη ρεσεψιόν τοποθετήθηκε πλεξιγκλάς ώστε να μην έρχεται σε επαφή το άτομο που είναι στο ταμείο με τον πελάτη.

Επίσης, πλεξιγκλάς υπάρχει ανάμεσα στον πελάτη και την τεχνίτρια νυχιών. «Υπάρχει ένα πλεξιγκλάς με άνοιγμα από κάτω, ώστε να περνάει το χέρι, και να μπορεί η τεχνίτρια να κάνει μανικιούρ. Με αυτό τον τρόπο προσπαθούμε να ενισχύσουμε κι άλλο τα μέτρα προστασίας που έχουμε λάβει». Παντού βέβαια τοποθετημένα αντισηπτικά.

Οι μάσκες και τα γάντια θα είναι υποχρεωτικά και για τους εργαζόμενους αλλά και για τους πελάτες. Οι αλλαγές στις μάσκες και στα γάντια θα είναι συνεχείς, καθώς επίσης θα γίνονται και συχνά απολυμάνσεις.

Όλος ο χώρος απολυμάνθηκε και λίγο πριν ανοίξει μπαίνουν οι τελευταίες πινελιές…

Και γεμίζει λουλούδια η βιτρίνα για να δώσει χρώμα και αισιοδοξία.

Στις 4 Μαΐου τα καταστήματα που θα επαναλειτουργήσουν είναι: λιανικό εμπόριο βιβλίου, εφημερίδων και γραφικής ύλης, ηλεκτρονικών υπολογιστών, περιφερειακών μονάδων υπολογιστών και λογισμικού, τηλεπικοινωνιακού εξοπλισμού, αθλητικού εξοπλισμού, ανθέων, ΚΤΕΟ, κομμωτήρια, κουρεία, κέντρα αισθητικής, υπηρεσίες γυαλίσματος υποδημάτων και καταστήματα οπτικών και πώλησης ακουστικών βαρηκοΐας.

Από το σύνθημα «Μένουμε σπίτι» περνάμε στο «Μένουμε ασφαλείς».. Κι έτσι κρατάμε τις αποστάσεις!

Περισσότερα σε Ειδήσεις