Αποχρώσεις- Η δυναμική του Κάστρου των Ιωαννίνων

Αποχρώσεις- Η δυναμική του Κάστρου των Ιωαννίνων

Τα πρώτα, νέα μεγάλα έργα στο Κάστρο θα προχωρήσουν αφού εξασφαλίστηκε η χρηματοδότηση από τα ευρωπαϊκά προγράμματα. Το «Πάρκο Πολιτισμού» είναι μία από τις καλύτερες ιδέες του Δήμου Ιωαννιτών και τώρα μπαίνει σε τροχιά υλοποίησης, κάτι που μόνο θετικά αποτελέσματα θα έχει.

Στο Κάστρο των Ιωαννίνων συμβαίνει ένα παράδοξο: Μας φαίνεται πολύ αυτονόητο, οικείο, ότι γίνονται συνέχεια έργα ανάδειξης και ανάπλασης. Κι αυτό οφείλεται στην πολύχρονη δουλειά που έχει κάνει η Εφορεία Αρχαιοτήτων και η συνεργασία του Δήμου και της Περιφέρειας για την αξιοποίηση των ευρωπαϊκών κονδυλίων. Επίσης οι ιδιώτες, οι κάτοικοι του Κάστρου, προσφέρουν κι αυτοί από τη μεριά τους. Γιατί έχουμε και κάτι ακόμα που νομίζουμε ότι είναι αυτονόητο: Το Κάστρο μας κατοικείται, είναι ένας ζωντανός οικισμός. Αν πάμε αντίθετα σε άλλες πόλεις θα δούμε ότι τα Κάστρα είναι πιο έρημα και περισσότερο μοιάζουν με αρχαιολογικούς χώρους παρά με δρώντα αστικά υποκείμενα.

 

Ο τρόπος ζωής

Επιδρά και στον τρόπο ζωής μας, αλλά προσφέρει προφανώς και στον τουρισμό και τον πολιτισμό μας.

Υπάρχουν πολλά ακόμα που μπορεί να γίνουν στο Κάστρο και το ιστορικό κέντρο, έχουν σχεδιαστεί ήδη πολλά και αναμένουμε με ενδιαφέρον την εξέλιξη των νέων έργων ανάπλασης γιατί βλέπουμε πόσο θετικά επιδρούν στις ζωές μας.

Πηγή: https://epirusonline.gr

Περισσότερα σε Ειδήσεις