Η απάντηση Καχριμάνη στη Δήμαρχο για το προσφυγικό

Τη δική του απάντηση για το προσφυγικό έδωσε ο Αλέξανδρος Καχριμάνης, στην δήμαρχο Νικολάου Σκουφά.

 

Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ, ο περιφερειάρχης Ηπείρου έδειξε ενοχλημένος από την επιμονή της Δημάρχου Νικολάου Σκουφά. Στην απάντησή του προς τη Ροζίνα Βαβέτση για το προσφυγικό, ο Αλέξανδρος Καχριμάνης, υποστηρίζοντας πως δεν έχει ευθύνη για τη χωροθέτηση των δομών φιλοξενίας προσφύγων και αποποιούμενος κάθε ευθύνη για το θέμα της διαχείρισης του προσφυγικού.

Την έγγραφη απάντηση του Περιφερειάρχη προς τη Δήμαρχο Ν. Σκουφά και το αίτημά της για ενημερωση δίνει στη δημοσιότητα μέσω facebook ο αντιπεριφερειάρχης Άρτας Β. Ψαθάς καθώς το έγγραφο του Περιφερειάρχη κοινοποιείται σε αυτόν.

Ο κ. Καχριμάνης αποποιείται των ευθυνών για τη χωροθέτηση θέσεων υποδοχής προσφύγων και άλλων αρμοδιοτήτων για το προσφυγικό τονίζοντας πως μόνο στη υποβοήθηση δημιουργίας υποδομών μπορεί να συνεισφέρει όταν του ζητηθεί από τους Δήμους.

Για την περίπτωση του Καλόβατου Άρτας που ο Δήμαρχος Αρταίων υποστήριξε πως την υπέδειξε χωρίς να τον ρωτήσει η Περιφέρεια στην κυβέρνηση, ο Περιφερειάρχης απαντά πως απλά του ζητήθηκαν τοπογραφικά και εκείνος τα έδωσε…

Το όλο ζήτημα στην Άρτα έχει ξεφύγει, βάζοντας σε αντιπαράθεση δύο τουλάχιστον Δήμους και ο ρόλος της Περιφέρειας δεν προβλέπεται να είναι πυροβεστικός… Ούτε δείχνει διάθεση η Περιφέρεια να σταθεί εμπόδιο στα σχέδια της κυβέρνησης, ακόμα και αν γίνονται εντελώς λάθος επιλογές από υπηρεσιακούς παράγοντες που περιδιαβαίνουν χωριά, ψάχνουν χάρτες και επιλέγουν σημεία για να δημιουργηθούν κέντρα υποδοχής προσφύγων…

 

 

Περισσότερα σε Ειδήσεις