Έκτακτη χρηματοδότηση των παραγωγών ζητά ο δήμος Νικολάου Σκουφά 

Η ισχυρή χαλαζόπτωση που σημειώθηκε την Πέμπτη 28 Μαΐου, έπληξε αρκετές περιοχές του δήμου Νικολάου Σκουφά, κατά κύριο λόγο τη δημοτική ενότητα Αράχθου, και προκάλεσε πολύ σοβαρές ζημιές σε καλλιέργειες.

Η δήμαρχος κα Ροζίνα Βαβέτση ενημέρωσε τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Βορίδη για τις καταστροφές, ζητώντας πέρα από την άμεση και δίκαιη αποζημίωση των πληγέντων από τον ΕΛΓΑ, να δοθεί και μια έκτακτη χρηματοδότηση ώστε οι παραγωγοί να μην αντιμετωπίσουν πρόβλημα επιβίωσης το επόμενο διάστημα.

Με την επιστολή της η κα Βαβέτση διευκρινίζει πως η φετινή παραγωγή ακτινιδίων και κηπευτικών προϊόντων έχει καταστραφεί ολοσχερώς, ενώ τεράστιες είναι οι ζημιές τόσο στα εσπεριδοειδή όσο και στα οπορωφόρα δέντρα.

Ειδικότερα όσον αφορά στα ακτινίδια, η κα Βαβέτση ενημερώνει πως έχουν καταστραφεί 10 χιλιάδες τόνοι περίπου, ενώ λόγω της ιδιομορφίας του συγκεκριμένου προϊόντος, δεν αναμένεται να υπάρξει νέα σοδιά για τα επόμενα δύο χρόνια τουλάχιστον.

Σε οικονομικό επίπεδο οι ζημιές ανέρχονται στα 5 εκατομμύρια ευρώ.

Οι συνέπειες της καταστροφής είναι τόσο μεγάλες που ισοπεδώνουν την τοπική οικονομία, η οποία είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με τον πρωτογενή τομέα, καταλήγει στην επιστολή της προς τον Υπουργό, η δήμαρχος του δήμου Νικολάου Σκουφά.

Περισσότερα σε Ειδήσεις