Μεγάλη διαδήλωση για το εργατικό δυστύχημα σε γαλακτοβιομηχανία

Μεγάλη διαδήλωση για το εργατικό δυστύχημα σε γαλακτοβιομηχανία της Άρτας

Με μία μεγάλη διαδήλωση, συνδικάτα και εργαζόμενοι τίμησαν τον νεαρό ηλεκτρολόγο που έχασε τη ζωή του στη γαλακτοβιομηχανία «Ήπειρος» και απαίτησαν την πλήρη διαλεύκανση των συνθηκών θανάτου του.

«Ιδιαίτερα, τώρα, που από ότι δείχνουν οι εξελίξεις, προσπαθούν να φορτώσουν τις ευθύνες στον εργαζόμενο προαναγγέλλοντας "ανθρώπινο λάθος". Μόνο που δεν μας εξήγησαν», σημείωσε στην ομιλία της η αντιπρόεδρος του ΕΚ Άρτας, Λαμπρίνα Σκορίλα, «γιατί δεν σκοτώνονται από τα δήθεν ανθρώπινα λάθη οι εργοδότες αλλά οι εργάτες. Μόνο που δεν μας εξήγησαν γιατί με καθυστέρηση δύο ημερών έγινε ο έλεγχος από την επιθεώρηση ασφαλείας, σε τι χώρο και με ποιες συνθήκες έγινε η έρευνα;».

Το κείμενο των δικηγόρων

Αμέσως μετά διαβάστηκε το κείμενο των δικηγόρων της οικογένειας που, σύμφωνα με το epiruspost.gr, μοιράστηκε και στους συγκεντρωμένους με πρωτοβουλία του Εργατικού Κέντρου, ενώ ακολούθησαν χαιρετισμοί, από τις συμβασιούχες καθαρίστριες και τραπεζοκόμες του Νοσοκομείου Άρτας, με καθολική απαίτηση για οριστική ανάκληση της ιδιωτικοποίησης των υπηρεσιών στο Nοσοκομείο Άρτας.

Στην πορεία που ακολούθησε προηγήθηκε το πανό του Εργατικού Κέντρου, με κεντρικό σύνθημα "Κέρδη βουτηγμένα στο αίμα των εργατών", με τη συμμετοχή της αδελφής του αδικοχαμένου Χρήστου και πολλών συγγενών.

Πηγή: documentonews.gr

Περισσότερα σε Ειδήσεις