Κλειστά καταστήματα, λίγος κόσμος στις παραλίες της Ηπείρου

Κλειστά καταστήματα, δεν βγήκαν ξαπλώστρες, λίγος κόσμος στις παραλίες της Ηπείρου

 

ΦΩΤΟ- Πρώτο καυτό Σαββατοκύριακο.. Στις παραλίες της Ηπείρου όμως ο κόσμος ελάχιστος. Οι οργανωμένες τελικά δεν άνοιξαν τουλάχιστον με τον τρόπο που αναμενόταν. Κι αυτό οφείλεται αφενός στην Κοινή Υπουργική Απόφαση που δεν ξεκαθαρίζει την οριοθέτηση, στην γραφειοκρατία αλλά και στους αυστηρούς κανόνες που διέπουν πλέον την λειτουργία τους στο πλαίσιο των μέτρων προστασίας από την πανδημία. Κλειστές έμειναν και οι περισσότερες επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στην παραλιακή ζώνη της Ηπείρου καθώς κρίθηκε ότι το άνοιγμα για να σερβίρουν μόνο στο χέρι είναι εντελώς ασύμφορο.

Λίγος και ο κόσμος στις παραλίες της Πρέβεζας και της Θεσπρωτίας γεγονός που αποδίδεται στο απαγορευτικό των μετακινήσεων.

Ως γνωστόν οι μετακινήσεις εκτός Περιφερειακής Ενότητας μόνιμης κατοικίας ξεκινούν από την Δευτέρα.

Έτσι οι περισσότεροι Γιαννιώτες ή έμειναν στην πόλη ή προτίμησαν μικρές εξορμήσεις στα βουνά και τα ποτάμια εντός νομού.

Το φετινό καλοκαίρι σίγουρα θα είναι διαφορετικό καθώς πολλά από τα μέτρα για τον τρόπο λειτουργίας των καταστημάτων και των παραλιών θα παραμείνουν σε ισχύ.

Μπροστά σ’ αυτά τα δεδομένα το μεγάλο πλεονέκτημα της Ηπείρου είναι η ατελείωτη ακτογραμμή..

Ακτογραμμή πολλών χιλιομέτρων με εντυπωσιακές παραλίες. Η έκτασή τους δίνει την δυνατότητα των άνετων και ασφαλών διακοπών.

Μπορεί η πρεμιέρα να συνοδεύτηκε από πολύ μικρή έξοδο ωστόσο το επόμενο διάστημα η εικόνα σίγουρα θα αλλάξει.

Περισσότερα σε Ειδήσεις