Ματαιώθηκε η συνεδρίαση της ΠΕΔ για την Ιόνια

mataiwthike-i-synedriasi-gia-ths-pede-gia-tin-ionia-kedenewsgr.jpg
Ματαιώθηκε η συνεδρίαση της ΠΕΔ για την ΙόνIA. Αιτία, η απουσία βασικών στελεχών από τη συνεδρίαση.

 

Το σημαντικότερο θέμα που έχει ανακύψει τους τελευταίους μήνες στην Ήπειρο είναι αυτό της επέκτασης της Ιόνιας Οδού μέχρι την Κακαβιά. Η απάντηση του Υπουργείου Υποδομών την προηγούμενη Τετάρτη για την δρομολόγηση μιας νέας μελέτης που θα αφορά στην κατασκευή ενός δύσκολου δρόμου προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων. Περιφέρεια Ηπείρου, Δήμοι, φορείς έσπευσαν να τοποθετηθούν δημόσια κάνοντας λόγο για μία καταστροφική επιλογή που δεν μπορεί να βρει κανέναν σύμφωνα. Γι’ αυτό το μείζον θέμα λοιπόν κλήθηκε να συζητήσει και να πάρει θέση το Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΕΔ Ηπείρου. 21 αυτοδιοικητικοί, που εκπροσωπούν σχεδόν όλους τους Δήμους.

Η συνεδρίαση τελικά δεν έγινε ποτέ καθώς δεν υπήρξε η απαιτούμενη απαρτία! Οι εκπρόσωποι των δήμων δηλαδή, δήμαρχοι, αντιδήμαρχοι και δημοτικοί σύμβουλοι, απαξίωσαν να παραβρεθούν…

Είτε… δεν βρήκαν το θέμα σοβαρό, είτε δεν είχαν τίποτα να πουν..

Άλλη εξήγηση δεν μπορεί να υπάρξει!

 

Οι παρόντες

 

Από τους 21 παρόντες ήταν μόλις δέκα.

Ο Πρόεδρος της ΠΕΔ και δήμαρχος Δωδώνης Χρήστος Ντακαλέτσης, οι Δήμαρχοι Ζαγορίου Γιώργος Σουκουβέλος, Μετσόβου Κώστας Τζαφέας, Ζίτσας Μιχάλης Πλιάκος, Φιλιατών Σπύρος Παππάς, Ζηρού Νίκος Καλαντζής, δύο από τους εκπροσώπους του Δήμου Ιωαννιτών και συγκεκριμένα οι αντιδήμαρχοι Βαγγέλης Πήχας και Βασίλης Βλέτσας, ο αντιδήμαρχος Πρέβεζας και γραμματέας της ΠΕΔ Ιωάννης Δαρδαμάνης και ο δημοτικός σύμβουλος Ζίτσας Βασίλης Γαρδίκος.

Έλαμψαν δια της απουσίας τους, ο πρώην πρόεδρος της ΠΕΔ και δήμαρχος Ηγουμενίτσας Γιάννης Λώλος, οι Δήμαρχοι Σουλίου Γιάννης Καραγιάννης, Πάργας Νίκος Ζαχαριάς, Πωγωνίου Κώστας Καψάλης, Πρέβεζας Νίκος Γεωργάκος, Κεντρικών Τζουμέρκων Χρήστος Χασιάκος και Άρτας Χρήστος Τσιρογιάννης και οι δημοτικοί σύμβουλοι Δημήτρης Νάστος, Φίλιππος Ευαγγέλου, Γιάννης Γόγολος και Τζένη Τραπαντζή.

Όπως φάνηκε μόνο ο Κώστας Καψάλης είχε ενημερώσει έγκαιρα για την απουσία του λόγω επίσκεψής του στην Αθήνα.

Οι υπόλοιποι ούτε είχαν ενημερώσει, ούτε έμαθε ποτέ κανείς ποιος ήταν ο λόγος που τους κράτησε μακριά από μία τέτοια συνεδρίαση.

Ίσως κάποιοι να θεώρησαν ότι το θέμα δεν τους αφορά, βλέποντας μόνο στα στενά τους γεωγραφικά όρια και όχι πέρα απ’ αυτά..

Ίσως άλλοι ήθελαν να σνομπάρουν την λειτουργία του κορυφαίου οργάνου της αυτοδιοίκησης..

Και πιθανόν κάποιοι το έκαναν από… κεκτημένη ταχύτητα καθώς όπως φαίνεται οι συνεδριάσεις στην ΠΕΔ με έλλειψη απαρτίας και τηλεφωνικές συναινέσεις ήταν κάτι που συνηθιζόταν τα προηγούμενα χρόνια.

Η απόπειρα για να συζητηθεί το θέμα της Ιόνιας Οδού, επέκτασής ως την Κακαβιά και σύνδεση με Πρέβεζα, θα επαναληφθεί την ερχόμενη Πέμπτη στις δύο το μεσημέρι.

Όλα τα μέλη της ΠΕΔ θα έχουν μία δεύτερη ευκαιρία…