Κ. Μητσοτάκης: Ενισχύουμε τον ορεινό τουρισμό και τις ομορφιές της Ηπείρου

ΑΠΟΣΤΟΛΗ KEDENEWS ΣΤΗΝ ΗΠΕΙΡΟ: Επίσκεψη στην Ήπειρο πραγματοποίησε σήμερα ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, στο πλαίσιο των περιοδειών του στις περιφέρειες της χώρας.

Ρεπορτάζ: Ιωάννα Τζανή
Φωτογραφίες: Γιάννης Βαρνάς

Λίγο μετά τις 18:00 προσγειώθηκε στο Γήπεδο Πραμάντων το πρωθυπουργικό ελικόπτερο. Το πρόγραμμα του πρωθυπουργού περιλαμβάνει επίσκεψη στο σπήλαιο της Ανεμότρυπας και στο δημαρχείο Βορείων Τζουμέρκων όπου θα έχει συνάντηση με τον Δήμαρχο Γιάννη Σεντελέ και άλλους εκπροσώπους φορέων της περιοχής.

Το πρωθυπουργικό ελικόπτερο λίγα δευτερόλεπτα μετά την προσγείωσή του στο Γήπεδο Πραμάντων
Αποβίβαση του Κ. Μητσοτάκη από το πρωθυπουργικό ελικόπτερο

Συγκεκριμένα, ο πρωθυπουργός έφτασε με ελικόπτερο στο γήπεδο ποδοσφαίρου των Πραμάντων, συνοδευόμενος από τον πρόεδρο της Βουλής Κώστα Τασούλα και την υπουργό Πολιτισμού Λινά Μενδώνη.

Οι πρώτες συναντήσεις του πρωθυπουργού κατά την άφιξή του

Κατά την άφιξή του, τον υποδέχτηκαν δημοτικοί και περιφερειακοί άρχοντες. Χαιρέτησε τον κόσμο που τον περίμενε, ενώ φωτογραφήθηκε με τα παιδιά του χωριού.

Ο πρωθυπουργός φωτογραφίζεται με τα παιδιά που τον περίμεναν

Στη συνέχεια ξεναγήθηκε στο σπήλαιο «Ανεμότρυπα» των Προμάντων. Αμέσως μετά βρέθηκε στο δημαρχείο Βόρειων Τζουμέρκων, όπου τον υποδέχτηκε και τον προσφώνησε ο δήμαρχος Γ. Σεντελές.

Άφιξη του πρωθυπουργού στο σπήλαιο «Ανεμότρυπα» και ασπασμός με τον περιφερειάρχη Ηπείρου Αλέξανδρο Καχριμάνη
Ο Βουλευτής Άρτας Γιώργος Στύλιος, Βουλευτής Γιώργος Αμυράς και από το Υπουργείο Εσωτερικών ο εξ Ιωαννινων Πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης Ηλίας Γιάτσιος
Στην επίσκεψη παρευρέθηκε ο Πρόεδρος ΑΜΚΕ, «Δεν Λησμονώ» Γιώργος Καραμάνος
Η πορεία του Κ. Μητσοτάκη προς το σπήλαιο «Ανεμότρυπα»

Τι συζητήθηκε στη συνάντηση

Με την σειρά του ο κ. Σεντελές ευχαρίστησε τον κ. Μητσοτάκη για την επίσκεψη του και ανέφερε τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Δήμος. Επέμεινε στα ζητήματα της οδικής πρόσβασης στην κωμόπολη. Πρότεινε λύσεις στον πρωθυπουργό για να ενωθεί ο Δήμος με μεγάλες πόλεις, έτσι ώστε να ενισχυθεί ο τουρισμός και να μη δυσκολεύονται οι επισκέπτες ερχόμενοι και φεύγοντας από τον τόπο τους. Υπογράμμισε τα πλεονεκτήματα των Τζουμέρκων και τους λόγους για τους οποίους κάποιος θα έπρεπε να επισκεφθεί τον Δήμο.

Είσοδος του πρωθυπουργού στο Δημαρχείο
Ο δήμαρχος Βόρειων Τζουμέρκων Γ. Σεντελές ενημερώνει τον κ. Μητσοτάκη για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Δήμος

«Να αναβαθμιστεί το κέντρο υγείας του δήμου» ήταν ένα από τα βασικά αιτήματα του δημάρχου προς τον πρωθυπουργό. Ανέφερε τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το κέντρο υγείας λόγω του χαρακτηρισμού του ως «πεδινό» και όχι «άγονο» όπως θα έπρεπε. Έθεσε επίσης το αίτημα για ίδρυση παραρτήματος ΕΚΑΒ στα Τζουμέρκα.

Ο πρωθυπουργός στο Δημαρχείο Βόρειων Τζουμέρκων

Αμέσως μετά τον λόγο πήρε ο περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέξανδρος Καχριμάνης. Εξέφρασε και εκείνος την μεγάλη τιμή που νιώθει ολόκληρη η περιφέρεια με την επίσκεψη του στα Τζουμέρκα. Ανέλυσε -μεταξύ άλλων- τα κτηνοτροφικά ζητήματα της Περιφέρειας καθώς ζήτησε να δημιουργηθούν σφαγεία στην περιοχή, για να ενισχυθεί η τοπική κτηνοτροφική οικονομία.

Ο περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέξανδρος Καχριμάνης εκφράζει την μεγάλη τιμή που νιώθει ολόκληρη η περιφέρεια με την επίσκεψη του πρωθυπουργού στα Τζουμέρκα

Επίσης έθεσε το ζήτημα ότι παράγουν προϊόντα πολύ υψηλής ποιότητας, ωστόσο στον καταναλωτή φτάνουν πολύ χαμηλής ποιότητας. Τέλος ευχαρίστησε τον πρωθυπουργό για τις άμεσες απαντήσεις που δίνει στα ζητήματα της Περιφέρειας.

Ο πρωθυπουργός από τη μεριά του δήλωσε εντυπωσιασμένος από την ομορφιά του τοπίου. «Θα κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρια μας για να αναδείξουμε τον πλούτο και τις μοναδικές ομορφιές αυτού του τόπου», ενώ διαβεβαίωσε ότι θα κάνει ότι χρειαστεί για την ενίσχυση του ορεινού τουρισμού.

«Δεν θέλω να υπάρχει Δήμος που να μην έχει εντάξει έστω ένα σημαντικό έργο για την περιοχή του στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης»» συμπλήρωσε.

Ο δήμαρχος βόρειων Τζουμέρκων έδωσε στον Κυριάκο Μητσοτάκη αναμνηστικά δώρα από την περιοχή. Στη συνέχεια, διοικητικά μέλη της Περιφέρειας, έθεσαν στον κ. Μητσοτάκη τα αιτήματα τους. Ο πρωθυπουργός άκουσε τους πάντες με πολύ μεγάλη προσοχή. Αμέσως μετά, ο κ. Μητσοτάκης πήγε βόλτα στην πλατεία των Πραμάντων.

Η δημοσιογραφικη ομάδα του kedenews με τον Πρωθυπουργό. Ιωάννα Τζανή και Γιάννης Βαρνάς.

Στη διαδρομή δεν σταμάτησε να φωτογραφίζεται με παιδάκια αλλά και με κατοίκους της περιοχής, ενώ επισκέφθηκε και τον Ιερό Ναό της Αγίας Παρασκευής.

Έξοδος του πρωθυπουργού από το Δημαρχείο
Ο Κ. Μητσοτάκης συνομιλεί με άνδρες του πυροσβεστικού σώματος της περιοχής
Βόλτα του πρωθυπουργού στην πλατεία των Πραμάντων
Ο πρωθυπουργός αποχωρεί από την πλατεία των Πραμάντων

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Στη Θεσσαλονίκη ο Τάκης Θεοδωρικάκος για το «Αντώνης Τρίτσης»