Στα σκαριά ο νέος διαβαθμικός περιφερειακός Φορέας Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων

Την βούληση του νέου Φορέα για οριστική και σύγχρονη διαχείριση των απορριμμάτων μέσα από τη συνεργασία όλων επεσήμανε για ακόμη μια φορά η Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Ρόδη Κράτσα – Τσαγκαροπούλου κατά την επίσκεψη της στη Ζάκυνθο.

Η ίδια τόνισε ότι έτσι επιτυγχάνεται:

  • ο καλύτερος σχεδιασμός για τη διαχείριση αποβλήτων,
  • η αντιμετώπιση των προστίμων που έχουν επιβληθεί ή εκκρεμούν από την ΕΕ
  • η δημιουργία ενός ολοκληρωμένου συστήματος διαχείρισης αποβλήτων με προοπτική για την ποιότητα ζωής και την αξιόπιστη τουριστική ταυτότητα.

Η Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων συνοδευόταν κατά περίπτωση από τον Αντιπεριφερειάρχη Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Χωροταξίας Σπύρο Ιωάννου, την Αντιπεριφερειάρχη Οικονομικών και Πολιτισμού Κατερίνα Μοθωναίου, οι οποίοι είναι και μέλη του νέου ΦΟΔΣΑ και τον Αντιπεριφερειάρχη Ζακύνθου Γιώργο Στασινόπουλο.

Η Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων και οι Αντιπεριφερειάρχες επισκέφτηκαν το Κέντρο Διαλογής Ανακυκλώσιμων Υλικών Ζακύνθου (ΚΔΑΥ), όπου ενημερώθηκε για τις ελλείψεις και τα προβλήματα που εξακολουθούν να αντιμετωπίζονται μετά και τις σοβαρές ζημιές που είχε υποστεί από την πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στο πρόσφατο παρελθόν.

Αυτοψία πραγματοποιήθηκε στον ανενεργό Χώρο Υγειονομικής Ταφής Απορριμμάτων (ΧΥΤΑ) στη θέση “Σκοπός” όπου έχει ξεκινήσει η διαδικασία για την αποκατάσταση του χώρου λόγω της άμεσης περιβαλλοντικής ανάγκης και της αποφυγής προστίμου από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Η Περιφερειάρχης και οι Αντιπεριφερειάρχες στο πλαίσιο αυτό συναντήθηκαν και αντάλλαξαν απόψεις για μια σειρά ζητήματα με τον Δήμαρχο Ζακύνθου Νικήτα Αρετάκη, τον οποίο επισκέφτηκαν στο γραφείο του, για την αντιμετώπιση και οριστική λύση ενός ζωτικής σημασίας προβλήματος για τους κατοίκους και επισκέπτες του νησιού.

Περισσότερα σε Ειδήσεις