Κορονοϊός: Νοσεί βρέφος 9 ημερών - Μεταφέρθηκε εκτάκτως στο Πανεπιστημιακό της Πάτρας

Το βρέφος διαγνώστηκε με κορονοϊό - Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες νοσεί όλη του η οικογένεια 

Ένα νεογέννητο μωρό, μόλις 9 ημερών, βρέθηκε θετικό στον κορονοϊό. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες η μητέρα και ο πατέρας τους βρέφους είναι επίσης θετικοί όπως και το πρώτο παιδάκι του ζευγαριού.

Κρίθηκε απαραίτητη η μεταφορά του στο Πανεπιστημιακό νοσοκομείο Πάτρας από τη Ζάκυνθο όπου και διέμενε, καθώς πρόκειται για έναν από τους νεαρότερους ασθενείς του κορονοϊού στη χώρα μας.

Σύμφωνα με το thebest, όλα άρχισαν όταν το βρέφος άρχισε να ανεβάζει πυρετό. Αρχικά οι γονείς του, το μετέφεραν στο Γενικό Νοσοκομείο Ζακύνθου όπου διαπιστώθηκε ότι είναι θετικό στον κορονοϊό. Στην συνέχεια έγινε τεστ στους γονείς και στον 10χρονο αδερφό του βρέφους και όλα βγήκαν θετικά.

Σε εξέλιξη βρίσκεται η ιχνηλάτηση των επαφών της οικογένειας.

Όλο και πιο ευάλωτοι οι νέοι

Σε δηλώσεις της, η καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ, του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου «Αττικόν» και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, Βάνα Παπαευαγγέλου, τόνισε πως δεν μπορεί να προβλεφθεί ποιος κινδυνεύει και ποιος όχι από τον κορονοϊό και πως κανείς δεν είναι άτρωτος.

«Η εμπειρία έχει δείξει ότι είναι εντελώς απρόβλεπτο ποιος θα κινδυνεύσει από αυτή τη νέα λοίμωξη. Ο ιός δεν κάνει εξαιρέσεις και όλοι είμαστε ευάλωτοι. Είναι επίσης μεγάλο λάθος, και το ακούμε, να χαλαρώνουμε επειδή πράγματι μεγάλος αριθμός θανάτων αφορά σε άτομα με υποκείμενα νοσήματα. Ας μην το χρησιμοποιούμε αυτό σαν δικαιολογία, σαν λόγο εφησυχασμού. Ας μην γελιόμαστε. Οι άνθρωποι αυτοί χάθηκαν από κορονοϊό, δεν θα είχαν πεθάνει αν δεν είχαν κολλήσει.

Περισσότερα σε Ειδήσεις