Κολοκούρης για φωτιά στη Ζάκυνθο: Θα μπορούσε να στοιχίσει και ανθρώπινες ζωές

Από τις πρώτες ώρες που ξέσπασε η μεγάλη φωτιά στη Ζάκυνθο, ο αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος αντιστράτηγος Στέφανος Κολοκούρης έσπευσε στο σημείο για να συντονίσει ο ίδιος τις επιχειρήσεις κατάσβεσης στην περιοχή των Βολιμών.

Μιλώντας στο ΑΠΕ - ΜΠΕ, ο κ. Κολοκούρης έκανε λόγο «για μια πολύ δύσκολή πυρκαγιά, που θα μπορούσε να στοιχίσει εκτός από κατοικίες και ανθρώπινες ζωές».

Όσο για τα αίτια της μεγάλης αυτής καταστροφής, μίλησε για ένα μέτωπο που «ξεκίνησε σε κοντινή απόσταση από το δρόμο και υπό συνθήκες δυνατών ανέμων που κατά περίπτωση έφταναν και τα 8 μποφόρ».

Στην συνέχεια, ο αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος τόνισε ότι «οι δυνατοί και ασταθείς ως προς την κατεύθυνση άνεμοι, η πυκνή βλάστηση, η αδύνατη σε πολλές περιπτώσεις πρόσβαση των πυροσβεστών έκανε την επιχείρηση εξαιρετικά δύσκολη, αναμένουμε την αυτοψία και την έρευνα του Ανακριτικού».

Καταλήγοντας, κ. Στέφανος Κολοκούρης δήλωσε πως έσπευσε στο νησί της Ζακύνθου γιατί «κατάλαβα πως πρόκειται για μια πολύ δύσκολη πυρκαγιά που θα μπορούσε να απειλήσει ανθρώπινες ζωές, αλλά και κατοικίες. Όταν ακούμε για τη Ζάκυνθο έχουμε πάντα μια μεγάλη ευαισθησία».

Περισσότερα σε Ειδήσεις