Τα εφτά έργα που θα προτείνει το Τοπικό Συμβούλιο στον Δήμαρχο

Μία σειρά από πολύ σημαντικά θέματα που απασχολούν εδώ και χρόνια τους κατοίκους της πόλης – και όχι μόνο – βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνεδρίασης του τοπικού συμβουλίου της Ζακύνθου.

Παρόντες στη συνεδρίαση ήταν σχεδόν όλοι οι αντιδήμαρχοι, επικεφαλής δημοτικών παρατάξεων, δημοτικοί σύμβουλοι, αλλά και πολίτες.

Ο απολογισμός και οι ευθύνες της δημοτικής αρχής για τις οφειλές

Η συνεδρίαση ξεκίνησε με έναν σύντομο απολογισμό για τις δράσεις και τις αποφάσεις του Συμβουλίου για το 2019 με τον Πρόεδρο Κ. Πέττα και όλους τους συμβούλους να τονίζουν ότι παρά τις σημαντικές παρεμβάσεις που έκανε το σώμα, τα προβλήματα εξακολουθούν να είναι πολλά. Συγκεκριμένα μίλησαν για προβλήματα που έχουν να κάνουν με την αποχέτευση, την καθαριότητα, την προσβασιμότητα και το οδικό δίκτυο.

Τα εφτά έργα που πρότειναν στον Δήμαρχο

Μετά το κάλεσμα του Δημάρχου στα τοπικά συμβούλια του νησιού να προτείνουν τρία έργα που επιθυμούν να ολοκληρωθούν ή να προχωρήσουν κατά τη διάρκεια της τετραετίας, το Συμβούλιο της πόλης αποφάσισε να προτείνει επτά σημαντικά έργα και συγκεκριμένα:

α) τη δημιουργία πάρκινγκ περιφερειακά της πόλης,

β) έργα αποχέτευσης (στις οδούς Κουτούζη και Μουτσά),

γ) έργα ύδρευσης,

δ) την ανάπλαση των Καμινίων,

ε) τη διαπλάτυνση της οδού Νερούλη,

στ) τη συντήρηση του υπαίθριου θεάτρου

ζ) τη συντήρηση του κτηρίου της μαθητικής εστίας.

Το τοπικό συμβούλιο πόλης μετά από πολύωρη συζήτηση σχετικά με τη χρήση της οδού Αλ. Ρώμα, ζητά να εκδοθεί νέο ΦΕΚ, με το οποίο θα καθορίζεται ότι η οδός θα χρησιμοποιείται μόνιμα ως πεζόδρομος (365 μέρες το χρόνο).

Πηγή: imerazante.gr

Περισσότερα σε Ειδήσεις