Κινδυνεύουν να μείνουν χωρίς σίτιση τα αδέσποτα

Ένα σοβαρό ζήτημα έχει δημιουργηθεί στο νησί  που αφορά τα αδέσποτα, με τις φιλοζωικές οργανώσεις να επισημαίνουν το πρόβλημα της σίτισης τους λόγω της απαγόρευσης κυκλοφορίας.

Όπως τονίζουν, θα πρέπει ο Δήμος Ζακύνθου  να συνδράμει, ώστε να δοθεί λύση στο πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί.

Η Χριστίνα Γιαννουσά που είναι μέλος του Ζακυνθινού Ομίλου Μέριμνας Ζώων αναφέρθηκε στο ζήτημα και τόνισε ότι θα ζητήσει συνάντηση με το Δήμαρχο ώστε να βρεθεί μια λύση. «Λόγω των πρωτόγνωρων συνθηκών που ζούμε, μια παράπλευρη αλλά σημαντική επίπτωση είναι το θέμα της σίτισης των σκυλιών και των γατιών. Μαγαζιά που τάιζαν αδέσποτα έχουν κλείσει και γνωρίζουμε ότι σε γειτονιές της πόλης και όχι μόνο υπάρχουν συμπολίτες μας που ταΐζουν γάτες και σκυλιά. Μαζί με την υγεία μας που απειλείται, συρρικνώνεται και το εισόδημα μας. Στρεφόμαστε για βοήθεια στον Δήμου που ούτως ή άλλως θα έπρεπε να βοηθάει και να περιθάλπτει. Έχουμε ραντεβού με τον κ. Δήμαρχο ώστε να βρεθεί μια λύση και να ζητήσουμε το πιο απλό, τροφή για τα αδέσποτα».

Επίσης ένα σοβαρό πρόβλημα που τόνισαν οι φιλοζωικές είναι και το θέμα της υιοθεσίας ζώων που αποφέρουν και κάποια σημαντικά έσοδα. Η Δήμητρα Κοντονή μέλος της φιλοζωικής οργάνωσης «Zante Strays» δήλωσε: «Οι υιοθεσίες αυτό το διάστημα δεν μπορούν να γίνουν και υπάρχει πρόβλημα, καθώς πρέπει να τηρούνται κάποιες διαδικασίες, όπως για παράδειγμα, να δούμε τα σπίτια ή να έρθουμε σε επαφή με τον κόσμο».

Αξίζει να σημειωθεί ότι τουλάχιστον για το θέμα της σίτισης των αδέσποτων, άλλοι δήμοι της χώρας έχουν μεριμνήσει και βοηθήσει στο να βρεθεί μία λύση γι’ αυτό και στο νησί μας οι φιλοζωικές οργανώσεις περιμένουν από τον Δήμο να πράξει το ίδιο.

Πηγή: imerazante.gr

Περισσότερα σε Ειδήσεις