Εργατικό ατύχημα: Υπάλληλος προσπάθησε να αλλάξει λάμπα και έσπασε η κολώνα

Εργατικό ατύχημα σημειώθηκε εχθές το πρωί σε παραδοσιακό φωτιστικό του δήμου στη Ζάκυνθο, απέναντι από το Μουσικό Σχολείο. Συγκεκριμένα, εργάτης της εταιρείας που έχει αναλάβει τη συντήρηση του φωτισμού και προσπάθησε να αλλάξει λάμπα, έπεσε.

Το αρνητικό είναι ότι ο άνθρωπος χτύπησε, το θετικό της υπόθεσης είναι ότι δε χτύπησε σοβαρά. Συμφωνα με πληροφορίες ο κ. Σταυρίδης Γιώργος, εργολάβος για την τοποθέτηση των φωτιστικών ανέφερε ότι το συγκεκριμένο φωτιστικό δεν είχε τύχει σωστής συντήρησης με αποτέλεσμα να έχει σαπίσει από τα χρόνια και να φτάσει στο σημείο να κοπεί στη μέση στην προσπάθεια του υπαλλήλου να αλλάξει λάμπα.

Μάλιστα, δε απέφυγε να δηλώσει και την έκπληξή του για το γεγονός ότι το συγκεκριμένο υλικό έσπασε με τέτοια ευκολία.

«Οι συνθήκες που έχουμε το προσωπικό σχετικά με την ασφάλεια είναι από τις προβλεπόμενες. Κάναμε μια παρέμβαση αλλαγής του φωτιστικού, πάνω σε ένα παραδοσιακό φωτιστικό, το οποίο δυστυχώς, όπως φάνηκε, ήταν καλοδιατηρημένο», ανέφερε.

Χαρακτηριστικά, δήλωσε ότι το εν λόγω φωτιστικό δεν ήταν πλήρως βιδωμένο κάτω, αλλά ήταν βιδωμένο μόνο το ένα μπουλόνι, το οποίο είχε σκουριάσει και σαπίσει. Οι συνθήκες αυτές είχαν ως αποτέλεσμα ο άνθρωπος που πήγε να αλλάξει τη λάμπα να πέσει και να χτυπήσει.

Ο κ. Σταυρίδης τόνισε:

«Άρχισε δηλαδή να πέφτει η κολώνα προς τον άνθρωπο, ενόσω εκείνος προσπαθούσε να κρατηθεί, αλλά τελικά κατέληξε να πέσει. Είναι απίστευτο το γεγονός ότι ένα μασίφ σίδερο έσπασε στα 2, γεγονός που αποδεικνύει ότι είναι σάπιο χρόνια». Φυσικά, μας ενημερώνει, έσπευσαν αμέσως να μονώσουν τα καλώδια, ώστε να μην είναι επικίνδυνα. Αλλά πρέπει και να μαζευτεί η κολώνα.

Να σηµειωθεί ότι ο άνθρωπος µεταφέρθηκε στο νοσοκοµείο και ευτυχώς δεν έχει χτυπήσει στο κεφάλι. Έχει χτυπήσει στο πόδι (κάταγµα δεξιού ισχύου) και για προληπτικούς λόγους θα υποβληθεί σε αξονική τοµογραφία.

Ο κ. Σταυρίδης αναφέρει ότι όταν μετέβη ο ίδιος στο συγκεκριμένο μέρος, όπου και σημειώθηκε το ατύχημα διαπίστωσε ότι όλη αυτή η βάση δεν είχε πακτωθεί κάτω. Μάλιστα, προσθέτει, αν γίνει ένας έλεγχος πολύ λίγα από αυτά τα παραδοσιακά φωτιστικά του νησιού είναι πακτωμένα στο έδαφος.

«Να τονίσω ότι αυτό δε φαίνεται, γιατί είναι ένας τύπος φωτιστικού στα οποία δε φαίνεται αν υπάρχει βιδωμένη βίδα ή όχι, γιατί καλύπτεται. Και είναι πολύ βαριά για να τα κουνήσει κάποιος προκειμένου να το διαπιστώσει αν είναι πακτωμένα. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να καλύπτονται μόνο σε δύσκολες περιπτώσεις», αναφέρει.

Επίσης, μας λέει ότι πρόκειται για μια απίστευτη κατάσταση σε πάρα πολλά φωτιστικά, τα οποία δεν έχουν συντηρηθεί επί σειρά ετών από το δήμο. Κι οι ίδιοι που δουλεύουν καθημερινά με αυτά κάθε μέρα εκπλήσσονται όλο και περισσότερο.

Εν κατακλείδι, να σημειωθεί ότι μπορεί ο άνθρωπος να μην είναι σοβαρά και αυτό είναι το σημαντικό στην υπόθεση όμως χτύπησε και πρέπει να το λάβουμε υπόψη μας, όπως πρέπει να τονίσουμε ότι χρήζει ιδιαίτερης μέριμνας αυτή η κατάσταση, γιατί ως κατάσταση είναι πάρα πολύ σοβαρή.

Πηγή: imerazante.gr

Περισσότερα σε Ειδήσεις