Ανοίγει αύριο η ΜΕΘ στο νοσοκομείο

Το νησί  εν μέσω πανδημίας θωρακίζεται, καθώς αύριο ανοίγει η Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ)στο νοσοκομείο Ζακύνθου.

Το πρωί της Δευτέρας, το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό θα αναλάβει πλήρως καθήκοντα και θα γίνονται κανονικά οι βάρδιες στη μονάδα.

Πρόκειται για μία εξαιρετική εξέλιξη στον τομέα της υγείας και για ένα πάγιο αίτημα της τοπικής κοινωνίας αλλά και των εργαζομένων του νοσοκομείου που ικανοποιείται και μάλιστα, το πιο σημαντικό είναι ότι αυτή η εξέλιξη έρχεται στην παρούσα φάση που υπάρχει έντονη ανησυχία λόγω της εξάπλωσης κορονοϊού.

Μετά από πολλά εμπόδια και καθυστερήσεις, το άνοιγμα της ΜΕΘ γίνεται πραγματικότητα μετά τον καταλυτικό ρόλο που έπαιξε ο Βουλευτής Ζακύνθου Διονύσης Ακτύπης, αφού από την πρώτη στιγμή που ανέλαβε τα καθήκοντά του έδωσε πολλές μάχες για αυτό το σκοπό.

Ο κ. Ακτύπης, δήλωσε :

«Τις κρίσιμες αυτές ώρες, αποτελεί χρέος και καθήκον όλων μας να διασφαλίσουμε την καλύτερη δυνατή ποιότητα υπηρεσιών υγείας για όλους τους πολίτες. Μία προεκλογική δέσμευσή μου και της κυβέρνησης γίνεται πλέον πραγματικότητα. Συγχαίρουμε και ευχαριστούμε όλους όσοι βοήθησαν στο να γίνει πράξη το άνοιγμα της ΜΕΘ».

 Να σημειωθεί ότι αύριο αναμένεται να υπάρξει πλήρης ενημέρωση με ανακοινώσεις για τις εξελίξεις και τη λειτουργία της μονάδας, τόσο από το γραφείο του Βουλευτή όσο και από τη διοίκηση του νοσοκομείου.

Ουσιαστικά, πλέον το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό της μονάδας θα είναι σε θέση να παράσχει ποιοτικές υπηρεσίες υγείας σε ασθενείς, που μέχρι σήμερα έπρεπε να διακομίζονται σε άλλα νοσοκομεία.

Υπενθυμίζουμε ότι η διαδικασία για το άνοιγμα της ΜΕΘ ξεκίνησε από την προηγούμενη εβδομάδα, με πυρετώδεις προετοιμασίες ώστε να ρυθμιστούν και οι τελευταίες λεπτομέρειες.

Αξίζει δε να σημειωθεί ότι στη ΜΕΘ, εφόσον κριθεί αναγκαίο από το υπουργείο Υγείας, θα μπορούν να νοσηλευτούν και ασθενείς θετικοί στον κορονοϊό που χρήζουν εντατικής θεραπείας, αφού διαθέτει και θάλαμο αρνητικής συμπίεσης.

Πηγή: imerazante.gr

Περισσότερα σε Ειδήσεις