Παρέμβαση του Αντιπεριφερειάρχη Λευκάδας για να σβήσει τις φωτιές

Παρέμβαση του Αντιπεριφερειάρχη Λευκάδας για να σβήσει τις φωτιές… και πρόσκληση στους γείτονες!

 

Τα προσβλητικά σχόλια που έκανε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Λευκάδας για τους γείτονες –Ηπειρώτες και Αιτωλοακαρνάνες- παρά την συγνώμη που ζήτησε στη συνέχεια, εξακολουθούν να προκαλούν μεγάλες αντιδράσεις. Τόσο από φορείς όπως είναι ο Δήμος Ακτίου- Βόνιτσας όσο και από πολίτες. Τριγμοί έχουν προκληθεί και στο ίδιο το Επιμελητήριο το οποίο επίσημα μέχρι στιγμής δεν έχει αντιδράσει. Ο Δήμαρχος Ακτίου Βόνιτσας, ζητά από τον Δήμο Λευκάδας να πάρει επίσημα θέση αποδοκιμάζοντας τους χαρακτηρισμούς του προέδρου.

 

Kαταλυτική παρέμβαση

Την ίδια ώρα μία καταλυτική παρέμβαση για να σβήσει την φωτιά που άναψε επιχειρεί ο Αντιπεριφερειάρχης Λευκάδας Ανδρέας Κτενάς. Χωρίς να αναφέρεται στο συγκεκριμένο γεγονός, τοποθετείται δημόσια καταδικάζοντας τις απρέπειες, όπως σημειώνει που βλάπτουν την Λευκάδα και τους Λευκαδίτες και απευθύνει ιδιαίτερη πρόσκληση στους γείτονες να επισκεφθούν το νησί.

Στην ανακοίνωσή του αναφέρει:

«Η Λευκάδα είναι μια ‘αρχόντισσα’ που εμπνέει σεβασμό. Δεν την εκφράζουν αλλοπρόσαλλες δηλώσεις

Η Λευκάδα είναι ένας τουριστικός προορισμός, όπου η φυσική ομορφιά συναντά τη ξεχωριστή επτανησιακή ταυτότητα, και αναβαθμίζεται συνεχώς με τα έργα υποδομών και ανάδειξης της πολιτιστικής μας κληρονομιάς.

Είναι τόπος ανοικτός, φιλόξενος και έτσι θα παραμείνει.

Καταδικάζουμε τις απρέπειες που βλάπτουν τη Λευκάδα και τους Λευκαδίτες.

Για εμάς, η φιλοξενία, η εξυπηρέτηση, το χαμόγελο είναι αναπόσπαστο κομμάτι της κουλτούρας μας και χαρακτηρίζουν την κάθε μας συναλλαγή με τους επισκέπτες του νησιού μας, από όπου και αν προέρχονται αυτοί.

Η έλλειψη κουλτούρας φιλοξενίας και τουριστικής συνείδησης, η αγένεια και η προχειρότητα, από όπου και αν πηγάζουν, εκφράζουν αυτούς που τα λένε και τα διαδίδουν, και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους γνήσιους Λευκαδίτες, που ζουν, διαχρονικά, αρμονικά και με αλληλοσεβασμό με τους γείτονές τους.

Η Λευκάδα είναι ένας ασφαλής προορισμός και μια ξεχωριστή εμπειρία.

Περιμένουμε να υποδεχθούμε θερμά, με την αυθεντική επτανησιακή φιλοξενία, οποιονδήποτε θέλει να ζήσει την εμπειρία «Λευκάδα».

Προσκαλούμε ιδιαίτερα τους γείτονές μας να ζήσουν φέτος την εμπειρία της Λευκάδας των διακοπών!».

Περισσότερα σε Ειδήσεις