Πολύνεκρο ναυάγιο στους Παξούς – 21 άτομα διασώθηκαν

Πολύνεκρο ναυάγιο σημειώθηκε νοτιοδυτικά των Παξών στις 11 Ιανουαρίου, με 12 πρόσφυγες-μετανάστες να χάνουν τη ζωή τους, ενώ 21 άτομα διασώθηκαν και μεταφέρθηκαν στην Πρέβεζα.

Υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης στην περιοχή, προς εντοπισμό των ανωτέρω, έσπευσαν έξι περιπολικά σκάφη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., των Λιμενικών Αρχών Κέρκυρας, Ηγουμενίτσας, Πρέβεζας, Λευκάδας, Παξών και Συβότων, τέσσερα παραπλέοντα πλοία, ενώ απογειώθηκαν δύο ελικόπτερα της Πολεμικής Αεροπορίας και ένα ελικόπτερο του Πολεμικού Ναυτικού.

Ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Γιάννης Πλακιωτάκης ενημερώθηκε άμεσα για το συμβάν και έδωσε εντολή να διατεθεί κάθε πρόσφορο μέσο στην περιοχή για την επιχείρηση.

Πιο συγκεκριμένα, 10 από τους διασωθέντες είναι από το Αφγανιστάν, 2 από τη Συρία, 4 από το Πακιστάν, 2 από το Ιράν, 2 από το Ιράκ και ένας από τη Σομαλία.

Οι διασωθέντες πρόσφυγες και μετανάστες ανέφεραν πως ο αριθμός των επιβαινόντων στο μοιραίο σκάφος έφτανε περίπου τους πενήντα, με αποτέλεσμα να μην είναι ακριβής ο αριθμός των αγνοουμένων.

Κάποιος από τους μετανάστες, μέσω κινητού τηλεφώνου, είχε δηλώσει νωρίτερα στον Ευρωπαϊκό Αριθμό Κλήσης Έκτακτης Ανάγκης ότι το σκάφος στο οποίο επέβαιναν βρισκόταν σε δυσχερή θέση.

Πηγή: enimerosi.com

Περισσότερα σε Ειδήσεις