Προφυλακίστηκε ο "δράκος του Κάβου"

Πριν από λίγη ώρα βγήκε η απόφαση της εισαγγελικής αρχής και ορίστηκε η προφυλάκιση του 47χρονου, Δημήτρη Ασπιώτη. Σύμφωνα με τον δικηγόρο του, Βασίλη Νουλέζα οι βασικοί λόγοι για τους οποίους πάρθηκε η απόφαση αυτή προκύπτουν από το ότι ο κατηγορούμενος:

  • Δεν έχει γνωστή σταθερή Διεύθυνση διαμονής
  • Εξαιτίας των προηγούμενων αμετάκλητων καταδικαστικών αποφάσεων για ομοειδή εγκλήματα πιθανολογείται σφόδρα ότι είναι επικίνδυνος
Χαρακτηριστικά ο δικηγόρος, Βασίλης Νουλέζας δήλωσε:

«Εμείς καταθέσαμε άφοβα την αλήθεια ότι συνέβη. Θα ασκήσουμε προσφυγή ενώπιον του Συμβ.Πλημ/κών Κέρκυρας εντός 10 ημερών κατά αυτής της Διάταξης που θωρώ δεν είναι επαρκώς αιτιολογημένη. Οι βαριές κατηγορίες με αναιμικά στοιχεία αποδυναμώνονται από την ίδια την Ιατροδικαστική Έκθεση καθώς τα ευρήματα της είναι πενιχρά.

Δεν αποδεικνύεται άσκηση σωματικής βίας η απειλή σπουδαίου κινδύνου ώστε να την εξαναγκάσει κάμπτοντας την αντίσταση της σε εξώγαμη συνουσία. Είχαν περιστασιακή ερωτική σχέση. Αυτό αποδείχθηκε. Είχε δυνητική ευχέρεια η κ. Ανακρίτρια Κέρκυρας να τον αφήσει ελεύθερο με αυστηρούς περιοριστικούς όρους. Γεννώνται όμως σοβαρές αμφιβολίες για την βασιμότητα των κατηγοριών λόγω των αντιφάσεων και κενών της αναληθούς μήνυσης της την αξιοπιστία της παθούσης.

Τον ακολουθεί τον καταδιώκει και τον καταδικάζει ισόβια το ποινικό παρελθόν του. Δυστυχώς αυτό επιβεβαιώθηκε. Λαμβάνει προκαταβολή ποινής για να ικανοποιηθεί η κοινή γνώμη και ο βρετανικός Τύπος νομίζω. Έκανα για αυτόν τον εξουθενωμένο άνθρωπο το νομικό μου καθήκον.

Περισσότερα σε Ειδήσεις