Ζητά μάσκες για τους αστυνομικούς ο Μ. Γιαννούλης

Έκκληση για προμήθεια της Αστυνομικής Διεύθυνσης Κέρκυρας με μάσκες και γάντια έχει απευθύνει ο Αστυνομικός Διευθυντής Μάνθος Γιαννούλης, με τον Ερυθρό Σταυρό να σπεύδει να ανταποκριθεί προμηθεύοντας τα όργανα της τάξεως με τον απαραίτητο εξοπλισμό.

Ο Μ. Γιαννούλης, ο οποίος συμμετείχε σε σύσκεψη που συγκάλεσε σήμερα το πρωί ο Δήμος Κεντρικής Κέρκυρας, υπογράμμισε πως γίνονται εντατικοί έλεγχοι και οι επαγγελματίες δείχνουν, στο νησί, να συμμορφώνονται στη συντριπτική τους πλειονότητα στις αποφάσεις της κυβέρνησης είτε για κλείσιμο καταστημάτων ή για συγκεκριμένα μέτρα και κανόνες λειτουργίας.

Στην Κέρκυρα, δεν έχει γίνει καμία σύλληψη, ωστόσο, έγινα ορισμένες προσαγωγές με τους επιχειρηματίες να συμμορφώνονται αμέσως στις υποδείξεις, ως επί το πλείστον σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος (εστίασης).

45 συλλήψεις πανελλαδικά

Σε όλη τη χώρα, έχουν βεβαιωθεί 43 παραβάσεις για τις οποίες συνελήφθησαν 45 άτομα. Οι συλληφθέντες λειτουργούσαν χώρους για τους οποίους ισχύει το μέτρο προσωρινής απαγόρευσης λειτουργίας.

Οι έλεγχοι ξεκίνησαν από την Πέμπτη και ανά περιφέρεια οι περισσότερες παραβιάσεις έχουν βεβαιωθεί στην Αττική (12), 6 στη Δυτική Ελλάδα, 6 στη Θεσσαλία, 5 στη Δυτική Μακεδονία, 5 στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, 3 στην Κρήτη, 3 και στο Νότιο Αιγαίο, 2 στην Πελοπόννησο, 2 στην Ήπειρο και 1 στη Θεσσαλονίκη.

Οι συλληφθέντες λειτουργούσαν χώρους (φροντιστήρια, κομμωτήρια, κέντρα αισθητικής, Κ.Α.Π.Η., καφετέριες – καφενεία, κατάστημα ηλεκτρονικών ειδών εντός εμπορικού κέντρου, κ.λπ.) για τους οποίους ισχύει το μέτρο της προσωρινής απαγόρευσης λειτουργίας.

Οι έλεγχοι συνεχίζονται με αμείωτη ένταση με σκοπό τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας.

Πηγή: corfupress.com

Περισσότερα σε Ειδήσεις